You are currently viewing Borbena predstava za zasluženo in pomembno zmago proti Slovanu
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 17. krogu Lige NLB prišli do pomembne zmage proti RD LL Grosist Slovan (29:27).

Začetek tekme je bil v znamenju vijoličastih, ki so z odlično obrambo zaustavljali vse poskuse Slovana in dosegli prve tri gole na tekmi. Gostje so bili prvič natančni šele v peti minuti, kar pa ni zmedlo Maribora, ki je prvo polovico prvega polčasa odigral fantastično. Gostujoči strateg je bil prisiljen v hitro minuto odmora, ki ni ustavila mariborskega naleta. V 11. minuti so vijoličasti povedli z 9:2. Gostje so v drugem delu prvega polčasa v napadu igrali bolj zbrano, a se niso uspeli približati na manj kot tri gole zaostanka. Zaključek polčasa je vnovič pripadel Mariboru, ki je v zadnji minuti dosegel dva hitra gola. Najprej je bil s 7-metrovke natančen povratnik po poškodbi Matija Golik, nato pa je po dobri obrambi sledil še hiter protinapad in gol Stefana Žabića, za izid polčasa 18:12.

V drugem delu so gostje odgovorili z agresivno obrambo, a se v prvih minutah niso uspeli približati. Maribor je nasprotnika držal na “varni razdalji” in ohranjal prednost vsaj štirih golov. Drugi polčas so sicer zaznamovale nekatere napake na obeh straneh, zato nismo videli toliko golov. V finišu tekme se je pri Mariboru poznala odsotnost nekaterih igralcev, saj Markota ni imel možnosti menjav, kar so pri Slovanu izkoristili. Gostje so se tri minute pred koncem približali na 28:25, nato pa so sledile živčne minute. Na sceno je stopil tudi vratar Mark Ferjan, ki je dvakrat zaustavil poskus s krila, odločilni gol pa je dosegel Jan Hočevar. Tekma se je sicer končala z izidom 29:27, Mariborčani pa so v pomembnem trenutku prišli do velike zmage.

Največ golov pri Mariboru je dosegel Budja (7), pri gostih pa Kotar (6). Za igralca tekme je bil izbran Nejc Planinšek.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Poraz nikdar ni težava, težava je način, po katerem pride do poraza. Proti Ljubljani nismo igrali dobro, ni bilo borbe in to ne odlikuje mojih ekip. Zato smo se med tednom z igralci temeljito pogovorili, od njih pa sem zahteval, da dajo vse od sebe in da “umrejo” na igrišču. Borbe ni manjkalo, odigrali smo odličen prvi polčas, v drugem delu pa nam je zmanjkalo nekaj svežine in možnost menjav, saj nam še vedno manjkajo nekateri igralci. Fantje so navkljub temu z borbeno predstavo prišli do zmage, za kar jim čestitam.

Nejc Planinšek, igralec tekme: “Tekmo je odločila borba. Od začetka smo pritiskali in prišli do lepe prednosti, ki je bila dobra popotnica za nadaljevanje tekme. Že pred tekmo sem povedal, da nam je to v prejšnjih tednih manjkalo, potrebovali smo dober začetek obračuna, saj smo potem lahko v nadaljevanju igrali bolj sproščeno in dokazali, da smo sposobni priti do pomembne zmage.

Aleš Repina, RD LL Grosist Slovan: “Mariboru bi čestital za zmago. Glavni razlog za poraz so bili zapravljeni zicerji. Imeli smo 12 zgrešenih strelov iz zares ugodnih položajev. Ob tem bi poudaril še to, da smo tekmo slabo začeli, nismo bili pripravljeni. Po katastrofalnem začetku se je težko vračati. Za drugi polčas fantom čestitam za borbo, več kot smo dosegli, pa danes ni bilo možno.

17. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik
– RD LL Grosist Slovan 29:27 (18:12)
Maribor: Ferjan 5, Lorger 3; Zupanič, Planinšek 4, Veselinović 2, Sok, Hočevar 4, Košec, Blagotinšek 2, Rakita 4, Budja 7, Hedl, Golik 4, Žabić 2, Lasica.
Slovan: Gošić 8, Selaković 3; Serdinšek-Ekart, Dragar, Tufegdžić 4, Topolovec 3, Svečko 1, Lipovac, Perić 1, Žurga 1, Lešek 3, Pirnat, Martinović 3, Kotar 6, Sankovič 4, Turnšek 1.