You are currently viewing Sreda prinaša sosedski derbi z RK Jeruzalem Ormož
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Čas je za novo preizkušnjo, v sredo ob 19.30 v dvorano Tabor prihaja RK Jeruzalem Ormož. Gre za sosedski derbi, ki je zelo pomemben za obe ekipi.

Po sobotni zmagi proti RD LL Grosist Slovan se je vijoličasta ekipa takoj posvetila novim izzivom. V tem tednu bodo varovanci Siniše Markote na delu dvakrat. V sredo jih čaka zaostala tekma 9. kroga Lige NLB z Ormožem, v soboto pa je v okviru 18. kroga slovenske elitne rokometne lige na sporedu še gostovanje pri Slovenj Gradcu.

Ormož, ki ima zelo izkušeno ekipo, je v tej sezoni odigral 15 tekem in vpisal osem zmag. Ekipa Saše Prapotnika je tako šest točk pred Mariborčani, ki pa bodo v sredo zvečer naredili vse, da se točkovno približajo zgornji polovici lestvice. V prejšnji sezoni sta ekipi odigrali dve tekmi, obakrat pa je slavila ekipa, ki je gostovala. Zadnji medsebojni obračun so sicer dobili rokometaši Ormoža, ki so v dvorani Tabor slavili z 28:32.

Fantje se zavedajo, da je pred njimi zahtevna naloga, a se hkrati zavedajo tudi svojih kvalitet. Za napoved tekme je tokrat poskrbel Filip Rakita: “V dvorano Tabor prihaja zelo izkušena ekipa iz Ormoža, v njej je nekaj zares dobrih igralcev. Eden izmed njih je Čudič. Če ga bomo uspeli zaustaviti in če bomo v obrambi dobro predvidevali njegove poteze, bomo opravili veliko delo. Če bomo ob tem pokazali tudi tisto našo pravo obrambo, kot smo jo pokazali proti Slovanu, pa mislim, da se nimamo česa bati. Naredili bomo vse, da dobimo tekmo in da razveselimo naše navijače.

Tekmo boste lahko spremljali preko spletnega prenosa na naši Facebook strani. V živo se bomo iz dvorane Tabor oglasili ob 19.25.

Gremo Maribor!