You are currently viewing Slab zaključek prvega polčasa odnesel možnosti za uspeh proti Ormožu
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v sredo odigrali zaostalo tekmo 9. kroga Lige NLB z RK Jeruzalem Ormož, ki je slavil z 28:31.

Tekmo so z golom začeli gostje, a so vijoličasti hitro odgovorili in v 4. minuti po golu Jana Hočevarja povedli s 3:2. Sledila je dobra igra Maribora v napadu in v obrambi ter vodstvo z dvema goloma prednosti v 9. in v 12. minuti. V slednji je Maribor pri rezultatu 7:5 napadal za tri gole prednosti, a se žal ni izšlo. Maribor je nato dobro igral v napadu do 20. minute, nekoliko pa je šepala igra v obrambi. Ormož je to znal izkoristiti, ob črnih minutah mariborskega napada v zadnjih 10 minutah prvega dela igre pa so gostje polčas dobili s kar 10:16.

Mariborčani so v drugem polčasu v obrambi zaigrali bolj zbrano. Ormož je sicer v prvem napadu povedel z najvišjo prednostjo na tekmi (7), nato pa se je zasedba Siniše Markote večkrat približala na samo tri gole zaostanka. Veliko je bilo tudi priložnosti, da bi se prednost še dodatno stopila, a žoga nikakor ni želela v mrežo. Vijoličasti so velikokrat stresli okvir gola, zadnjo priložnost, da bi se Maribor približal na -2, pa je v 47. mitnuti s 7-metrovke žal zapravil Filip Rakita. Gostje so v finišu tekme odigrali mirno in zadržali prednost ter se razveselili zmage.

Najboljši strelec Maribora je bil s šestimi goli Rakita, pri Ormožu pa sta jih po šest dosegla Martin Hebar in Rok Žuran. Žuran je bil izbran za igralca tekme.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: “Tekmo smo izgubili zaradi lastnih napak. Ko 12 minut ne dosežeš gola, tekme ne moreš dobiti. V prvem delu smo igrali preslabo obrambo, v drugem pa smo nato ves čas lovili tekmeca. Ormožu bi čestital za zasluženo zmago.”

Jure Prapotnik, RK Jeruzalem Ormož: “Mislim, da je tekmo zares odločila druga polovica prvega polčasa. Priigrali smo si razliko, Mariborčani pa so nas nato lovili, mi pa smo vedno držali varno razdaljo treh/štirih golov. Domačini so bili posledično vedno pod pritiskom. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Imamo veliko težav s poškodbami, zato bi fantom čestital za celoten teden na treningih. V soboto pa gremo naprej.”

Adrian Miličević, RK Maribor Branik: “V prvem polčasu je bila največja težava obramba. Začetek je sicer bil ok, nato pa se je v napadu zaustavilo. V obrambi v prvem delu nismo bili na nivoju, naredili smo samo pet prekrškov. V drugi polčas smo vstopili z zaostankom šestih golov, to je vedno težko. Prišli smo blizu, zapravili nekaj zicerjev za -2, nato pa se je tekmec znova oddaljil. Na koncu čestitam tekmecu, mi se nismo dovolj borili, zato ni bilo možnosti za kaj več..”

9. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Jeruzalem Ormož 28:31 (10:16)
Maribor: Ferjan, Lorger 12; Pungartnik, Zupanič, Planinšek 5, Veselinović, Sok, Hočevar 3, Miličević, Košec 2, Blagotinšek, Rakita 6, Budja 5, Hedl, Golik 3, Žabić 3.
Ormož: Balent 2, Skledar, Zemljič 6; Šoštarič 3, Čudič 4, Žuran 6, Bogadi 4, M. Hebar 6, Šulek, Kocbek 5, Niedorfer, Krabonja, Mesarić 1, Škrinjar.