You are currently viewing Vijoličasti bojevniki premagali Velenjčane!
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na prvi domači tekmi v novi sezoni navdušili. V dvorano Tabor so v 3. krogu prišli rokometaši velenjskega Gorenja, ki so jih naši fantje premagali s 25:22.

Domača ekipa je tekmo bolje začela in hitro prevzela pobudo. V 8. minuti je za 4:1 zadel Nikola Ranevski, Velenjčani pa so se prvič resneje približali v 16. minuti, ko je Matanović prednost domačih stopil na 7:6. V prvem delu je blestel mariborski vratar Mark Ferjan, ki je odlično zaustavljal nalete gostov, njegovi soigralci pa so njegove obrambe uspešno izkoriščali. Maribor je ob odmoru vodil s 13:9.

Na začetku drugega dela so gostje pričakovano pritisnili in se v 37. minuti, ko je zadel nekdanji igralec Maribora Celminš približali na 15:14. Šok za zasedbo Marka Šibile je sledil dobro minuto kasneje, ko je razigrani Filip Jerenec storil prekršek in prejel rdeči karton. Gostje so nato prišli do izenačenja (16:16 in 17:17), Šibila pa je reagiral z minuto odmora. V zadnji četrtini tekme smo spremljali oster boj, v odločilnih trenutkih pa je bil nekajkrat znova na pravem mestu Ferjan. Z mirnimi zaključki in odlično igro v obrambi je izstopal tudi današnji kapetan Maribora Andraž Velkavrh, ki je dosegel tudi zadnji gol za domače.

Najboljši strelec Maribora je bil Jerenec s šestimi goli, pri Velenjčanih pa je gol več dosegel Matic Verdinek.

3. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje 25:22 (13:9)
Strelci Maribora: Jerenec 6, Velkavrh 4, Ranevski 3, Jerebie 2, Kljun 2, Špelić 2, Miličević 2, Zugan, Sivka, Planinšek in Hočevar po 1.
Strelci Velenja: Verdinek 7, Miklavčič, Kavčič M. in Kavčič A. po 3, Matanović 2, Haseljić, Celminš, Tajnik in Okleščen po 1.

Igralec tekme: Andraž Velkvarh.