You are currently viewing Z gostovanja pri RD Herz Šmartno brez točk
Blaž Bratkovič
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 22. krogu lige NLB gostovali pri RD Herz Šmartno. Tekma se je končala z zmago domačih, ki so slavili s 30:26.

Naš trener Luka Žvižej je imel ogromno težav z odsotnostmi, kar se je poznalo predvsem v drugem polčasu. Prvi gol na tekmi so dosegli gostitelji, uvodne minute pa so nato pripadle Mariboru, ki je v peti minuti po golu Budje vodil z 2:3. V nadaljevanju prvega polčasa so gostitelji prevzeli pobudo in poskrbeli za preobrat. V 19. minuti je Cirar zadel za 12:8, naši pa so do odmora znižali zaostanek. Kapetan Tadej sok je pred odmorom s sedmih metrov poskrbel za izid polčasa (15:14).

Na začetku drugega polčasa je Blagotinšek zadel za 15:15, a so gostitelji ohranili mirno kri in niso dopustili preobrata. V 39. minuti je Cirar povišal na 21:16 in napovedal, da bodo domači naredili vse, da pridejo do zmage. V zaključku tekme se je Maribor približal na tri gole zaostanka in žal zapravil napad za zmanjšanje prednosti na vsega dva zadetka. RD Herz Šmartno je to izkoristil in do konca obračuna igral preudarno ter tekmo dobil s 30:26.

Naš prvi strelec je bil na koncu Tadej Sok (8 golov), osem golov pa je na drugi strani dosegel tudi Benjamin Cirar.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Na žalost se danes ni izšlo po naših načrtih. Odsotnosti so se močno poznale, ni bilo prepotrebne energije, ob tem pa nismo bili dosledni pri upoštevanju naših dogovorov. Na žalost se domov vračamo brez točk, imamo pa nekaj dni, da se pripravimo na novo tekmo, na kateri bomo skušali popraviti današnje napake.”

22. krog liga NLB:
RD Herz Šmartno
– RK Maribor Branik 30:26 (15:14)
Šmartno: Kukovica, Sadar 6, Muratović 3; Cirar 8, Justin 6, Grum 4, Škrabanja 3, Pelko 3, Jerina 2, Žižek 2, Deković 1, Ostrež, Jerina, Avsec, Močnik.
Maribor: Strašek 4, Milačić 2; Sok 8, Budja 5, Janc 4, Razgor 3, Dosedla 2, Blagotinšek 2, Jerenec 1, Kovačec 1, Rakita, Košec, Gregorič, Hedl, Veselinović.