You are currently viewing Igra žal ni stekla, Trimo slavil v Lukni
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 6. krogu lige NLB sta se v dvorani Lukna pomerila RK Maribor Branik in RK Trimo Trebnje. Trebanjski levi so tekmo dobili z izidom 27:38.

Tekmo je z golom odprl Izidor Budja in poskrbel za vodstvo z 1:0, a so gostje hitro poskrbeli za preobrat ter z nizom štirih zaporednih golov povedli z 1:4. Naši so se hitro vrnili in se v 6. minuti približali na vsega gol zaostanka, nato pa so sledile črne minute v napadu. Trebanjci, ki se tudi v tej sezoni borijo za najvišja mesta v ligi NLB, so to izkoristili in hitro povedli za pet golov. Varovanci Uroša Zormana, ki je tokrat tekmo zaradi kazni spremljal s tribune, so priigrano prednost v nadaljevanju brez težav zadržali in jo do odmora še povišali. Trimo je po pol ure igre vodil z 11:21.

V drugem polčasu je Trimo ohranjal prednost. Mariborčani so skušali igrati agresivneje, a je bilo v igri žal preveč napak. V vratih Trebanjcev se je v drugem delu nekajkrat izkazal Mirnes Grčo, ki je preprečil, da bi se domači približali in poskrbeli za nekoliko bolj napet zaključek tekme. Gostje so na koncu slavili z izidom 27:39.

Najboljši strelec Maribora je bil z 10 goli izidor Budja, pri Trimu je devet golov vpisal Filip Glavaš. Za igralca tekme je bil izbran Lan Grbič.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Nismo se držali dogovorov. Ne za igro v obrambi, ne za igro v napadu. Ni nam steklo. Nismo igrali, kot smo si želeli in na žalost danes nismo dosegli željenega.

Marko Mežnaršič, RK Trimo Trebnje: “Po porazu z Ribnico smo potrebovali eno takšno tekmo, da se poberemo in dvignemo. Igralci so se zares zbrali in odigrali, kot je bilo potrebno. Potrebujemo takšne tekme, na katerih nadigramo nasprotnika, saj se s tem vračamo v nek tekmovalni ritem in dvigamo motivacijo pred obračunom s Celjem.

6. krog, lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Trimo Trebnje 27:39(11:21)
Maribor: Zupančič, Lorger, Strašek; Planinšek 1, Jezernik 1, Sok 2, Kovačec 2, Jerenec, Košec 5, Gregorič 2, Blagotinšek, Kačičnik 2, Budja 10, Razgor, Hedl, Grobelnik 2.
Trebnje: Grčo, Čudič; Slatinek Jovičić 6, Višček, Horvat, Didovič 1, Radojković 2, Pipp 1, Potočnik, Miklavec 1, Grbič 7, Ivanović 4, Glavaš 9, Krešić 4, Ćorsović 4.