You are currently viewing Trimo Trebnje po odličnem začetku drugega polčasa do zmage v Mariboru
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 4. krogu lige NLB je RK Maribor Branik gostil RK Trimo Trebnje. Gostje so v dvorani Tabor slavili s 26:31. 

Obe ekipi sta v uvodnih treh minutah v napadu zapravili svoje priložnosti, gostje pa so po raztrgani igri povedli v 4. minuti, ko je prvi gol na tekmi dosegel Udovič. V 7. minuti si je Trimo priigral 7-metrovko in povedel z 2:0, Maribor pa je hitro odgovoril. V 8. minuti je 7-metrovko izkoristil kapetan Tadej Sok. Naš kapetan je bil v uvodnih 13 minutah odlično razpoložen in dosegel kar tri gole. Na začetku 16. minute tekme so gostje povedli s 4:8 in Luka Žvižej je reagiral z minuto odmora. Po njej je na mesto krožnega napadalca stopil Leon Gregorič, ki je v 17. minuti priigral 7-metrovko, ob tem pa so gostje za 2 minuti izgubili Ćorsovića. Sok je kazenski strel uspešno izvedel in znižal prednost Trima na 6:9. V izteku 20. minute pa poseben trenutek. Na parket je v dresu Maribora prvič stopil Mitja Janc, najnovejša pridobitev za zasedbo Žvižeja. V 21. minuti je prav Janc organiziral akcijo za prvi gol Domna Kneza na tekmi (8:11). Janc je svoj prvi gol dosegel v 25. minuti, ko je znižal na 11:14. Gostje so nato dobro izkoristili izključitev Kneza in v 29. minuti povedli s +6 (11:17). Črno serijo mariborskega napada je v zadnji minuti prvega polčasa prekinil Gregorič, izid polčasa pa je postavil Onchev. Trimo je na odmor odšel s prednostjo 12:18.

Začetek drugega polčasa je pripadel gostom, ki so v 35. minuti z dvema hitrima goloma Grbiča povedli s 13:22. Trebanjci so s čvrsto obrambo povzročali veliko težav mariborskemu napadu, v vratih gostov pa je v pomembnih trenutkih nekaj pomembnih obramb vpisal Ristanović. V izteku 38. minute je Trimo prvič povedel s +10 (14:24). Maribor je uspel ustaviti nalet gostov in skušal stopiti prednost nasprotnika. Jerenec je v 43. minuti zadel za 18:25. V zadnji četrtini tekme je v vrata Maribora stopil Denis Strašek, ki je v izteku 47. minute vpisal prvo obrambo na tekmi. To je izkoristil Jure Hedl, ki je v naslednjem napadu z levega krila zadel za 21:28. Hedl je hitro zatem dosegel še drugi gol in Maribor približal na šest golov zaostanka. Po dobri igri v obrambi se je Maribor v 51. minuti po golu Soka približal na 23:28. Nalet Maribora se je nadaljeval po obrambi Straška in golu Gregoriča za 24:28. Trimo je nato po sedmih sušnih minutah v napadu prišel do dveh zaporednih golov in znova povedel z lepo prednostjo (24:30). V zadnjih minutah obračuna so gostje mirno zadržali prednost in prišli do četrte zmage v tej sezoni. Trimo je tekmo dobil s 26:31.

Pri Mariboru je 10 golov dosegel Sok, pri Trimu pa devet Toshe Onchev. Onchev je bil izbran za igralca tekme.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Tekmo so zagotovo izgubili v prvem polčasu, ko smo hitro dobili preveč golov. Takrat v obrambi nismo zaustavljali na način, kot smo se dogovorili. Ampak ni problema. V drugem polčasu smo jih začeli loviti, ko smo igrali dobro obrambo, smo se približali na štiri gole, nato pa smo v napadu znova naredili dve tehnični napaki, ki sta nas stali povratka. Nasprotnik je nato spet naredil razliko. Mi smo se do konca borili in igrali, kot je treba. Upam, da bomo tako nadaljevali, odpravili napake, ki se nam pojavljajo. Za današnjo zmago pa je potrebno čestitati ekipi Trebnjega.”

Uroš Zorman, RK Trimo Trebnje: “Mislim, da smo od prve minute dobro začeli in takoj pokazali, po kaj smo prišli v Maribor. Dobro smo se potavili in gradili igro. V finišu prvega polčasa smo držali priigrano prednost, ki smo jo na začetku drugega še povišali. Na žalost se nam še vedno pojavljajo padci v igri. Tekmec se nam je takrat približal, a smo se na koncu spet odlepili. Mislim, da naša zmaga ni bila nikoli ogrožena, kar je napomembneje. Fantom čestitam za igro.”

4. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Trimo Trebnje 26:31 (12:18)
RK Maribor Branik:
Lorger, Strašek 1; Knez 1, Dosedla, Veselinovič 2, Zupanič, Sok 10, Kovačec, Jerenec 3, Janc 1, Košec 1, Gregorič 3, Blagotinšek 1, Hedl 2, Nešić, Rakita 1.
RK Trimo Trebnje:
Ristanović, Čudič; Slatinek-Jovičić, Višček 2, Horvat 1, Stanojević 3, Onchev 9, Kotar 3, Potočnik, Udovič 5, Čulk, Grbič 2, Cirar, Glavaš 2, Florjančič 1, Ćorsović 3.