You are currently viewing Pokal Slovenije: Lahko delo vijoličastih v Zasavju
  • Post category:Novice

Mariborski rokometaši so četrtfinalisti slovenskega pokala! V dvorani Polaj so pred praznimi tribunami deklasirali trboveljski RD Rudar in se uvrstili med zadnjih osem. Resda nasprotnik prihaja iz 2. DRL, a zato zmaga ni nič manj slajša. 

Vijoličasta četa je tekmo začela izvrstno in do polovice prvega polčasa ustvarila razliko štirih golov. Ko je v 14. minuti zadel Andraž Velkavrh, je na semaforju pisalo 4:8. Najvišjo prednost v tem delu srečanja so si varovanci Davorja Rokavca priigrali v 25. minuti, ko je na 9:14 povišal Iulian Ernest Jerebie.

Ob glavnem odmoru je zaloga znašala tri gole (13:16), spet pa velja izpostaviti vratarja Marka Ferjana, ki je že do polčasa zbral veličastnih 9 obramb, ustavil tudi eno sedemmetrovko. Po štiri gole sta prispevala Filip Jerenec in Nikola Ranevski.

Trener Rokavec je na zadnji tekmi z Dobovo pogrešal učinkovitost ter zbranost v drugem polčasu in očitno so ga fantje za pokalno tekmovanje vzeli smrtno resno. Njihova prednost se je nekje do 50. minute ves čas sukala med petimi in sedmimi zadetki, v zadnjih minutah pa je obramba Zasavcev dokončno kapitulirala ter dopustila, da se gostje prvič resneje odlepijo.

Ko je v 51. minuti Ranevski v trboveljsko mrežo zabil 32. gol, je prednost prvič narasla na +8, dve minuti kasneje, po golu Adriana Miličevića (24:33) pa je bil zmagovalec odločen. Najvišja prednost je znašala celo +10, tekma pa se je končala z izidom 27:36.

Mariborska vratarja sta se tokrat lepo dopolnila, saj je v drugem polčasu med vratnici stopil Martin Kocjančič ter zbral 6 obramb, najboljši strelec vijoličaste “vojske” pa je bil danes Ranevski s 7 zadetki. Šest jih je dodal Izidor Budja, po pet pa Matija Golik (štiri s 7 metrov) in Adrian Miličević.

Napredovali so še Gorenje, Slovenj Gradec, Slovan, Sevnica, Celje, Krka. Četrtfinalni nasprotnik RK Maribor Branik bo znan po petkovem žrebu ob 12. uri, ki ga bo v svojih prostorih izvedla Rokometna zveza Slovenije.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “S predstavo svojih fantov sem še kar zadovoljen, a vedno obstajajo rezerve. Že pred tekmo sem se odločil, da v posameznem polčasu priložnost ponudim po enemu vratarju. Počival sem (Tadeja) Soka, ki ima težave s kolenom, (Jan) Hočevar pa je že v 35. minuti dobil rdeči karton, tako da je vrzel na desni strani moral zakrpati Ranevski. Tekme si ne bomo zapomnili po igri, ampak le po rezultatu. Želje za tekmeca v četrtfinalu? V bistvu, nam je vseeno. To tekmovanje je zgolj bonus, lepa nagrada za sezono, naš fokus pa jasno ostaja prvenstvo, kjer se bomo skušali obdržati med elito.”

1/8 Finala Pokala Slovenije:
RD Rudar – RK Maribor Branik  27:36 (13:16)

RD Rudar: Radulovič 4 obrambe, Žibert 4 (1 gol); Gjerek 5, Kamnikar 5, Marinček 4, Zakošek 3, Lenart 3, Kaučič 2, Deželak 1, Jager 1, Ernestl 1, Jaukovič 1, Sitar, Dobovičnik, Sardinšek.

RK Maribor Branik: Kocjančič 6 in Ferjan 9; Dosedla, Puc, Planinšek, Sok, Hočevar 1, Jerenec 4, Miličević 5, Velkavrh 3, Ranevski 7, Budja 6, Jerebie 4, Golik 5, Sivka 1.