You are currently viewing Odličen prvi polčas premalo za zmago nad Dobovo
  • Post category:Novice

Rokometaši Maribor Branika so po zmagovitem gostovanju v Izoli danes doma proti favorizirani Dobovi zaigrali zelo pogumno, a na koncu vseeno izgubili. Ob polčasu je dišalo po presenečenju, za katerega na koncu ni zmanjkalo prav veliko. Do razdelitve lestvice na dva dela sedaj naše fante čaka le še gostovanje v Škofji Loki.

Prvi del je četa Davorja Rokavca dobila z izidom 13:10, blestela sta Tadej Sok s štirimi zadetki in še bolj vratar Mark Ferjan, ki je kar osemkrat rešil mariborsko mrežo. Domači so si tekom prvega dela ustvarili tudi do pet zadetkov zaloge, prvič v 23. minuti, ko je Sok zadel za 10:5.

Prednost domačih je zdržala do 38. minute, ko je za izenačenje na 16 zadel Vladan Lončar. Tehtnica se je še bolj začela prevešati na stran Posavcev, ko je vrata “zaklenil” gostujoči čuvaj mreže Tilen Leben. Slednji je imel v drugem polčasu svoj “show”, ubranil 7 strelov, skupno je zbral kar 13 obramb in bil ključen dejavnik ob zmagi Dobove.

Sicer gostje niti enkrat na tekmi niso povedli za več kot tri gole, a je hkrati potrebno priznati, da so večji del drugega polčasa ohranjali vodstvo in po zadetku Luciana Bure (vse je dosegel v drugem polčasu) za 23:26, dve minuti pred koncem, je bil zmagovalec dokončno odločen.

Pri vijoličastih je bil strelsko tokrat najbolj razpoložen Andraž Velikavrh, ki je dosegel 5 zadetkov, pri gostih pa sta največ golov (6) zbrala Bura in Lončar.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Spet nas je zmage stal ta drugi polčas, v katerega vstopimo živčni, zgrešimo par ‘zicerjev’ in potem, ko se nam nasprotnik vrne v igro za zmago, postanemo še bolj nervozni, popustimo tudi v obrambi. V drugem polčasu nas vratar ni mogel več reševati in ko vse to sešteješ ter odšteješ pač pride tako, da v drugem polčasu prejmeš 18 golov. Nimamo kaj filozofirati.”

Tilen Leben, vratar MRD Dobova: “Lepo je spet po dolgem času slaviti. Ta zmaga se nam je izmikala že zadnjih par krogov. Fantje smo na treningih vsak dan garali, ker smo vedeli, da se nam bo to obrestovalo in to je danes prišlo ravno v pravem trenutku.

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova: “Zelo težko srečanje, takega smo tudi pričakovali. Maribor ima zelo dobro ekipo. Sicer smo se za tekmo dobro pripravili, fantje so garali, vendar smo v napadu zgrešili preveč čistih priložnosti. V drugem polčasu smo igro stopnjevali, prišli v vodstvo in mislim, da zasluženo zmagali. Pohvalil bi rad vse svoje fante. To, kar je letos nam uspelo, da smo prišli med najboljših šest v ligi, s tako majhne vasi, v bistvu najbolj rokometne vasi, to je fenomen. Pol igralcev zraven dela, pol jih ob rokometu študira, njim vsa čast!

21. krog Lige NLB
RK Maribor Branik – MRD Dobova 25:27 (13:10)

RK Maribor Branik: Kocjančič 1 in Ferjan 10; Dosedla, Puc, Planinšek, Sok 4, Hočevar, Jerenec 3, Miličević 2, Velkavrh 5, Ranevski 3, Budja 3, Jerebie 4, Golik 1, Sivka.

MRD Dobova: Gerčar, Leben 13 obramb; Abramović, Florjančič, Bradeško 1, Dular, Markušić 5, Jezernik 3, Ferenčak, Humek, Jazbec, Mladkovič, Lončar 6, Krnc 2, Kozolić, Kunst, Sintič 4 in Bura 6, Mlakar.

Foto: Anamarija Valentina Dajnko