You are currently viewing V Škofji Loki potrditi točko proti Celju
  • Post category:Novice

V sredo in nedeljo sta pred rokometaši mariborskega Branika preizkušnji sezone. V boju za 4. mesto jih najprej čaka obračun v Škofji Loki ter nato v domačem Taboru srečanje proti neposrednemu konkurentu za zadnjo vstopnico za Evropo v prihodnji sezoni, moštvu Kopra.

Mariborski rokometaši imajo tri kroge pred koncem prvenstva na 4. mestu lestvice 2 točki prednosti pred Koprom. Pred nedeljskim neposrednim obračunom v Taboru, Koprčani doma gostijo trenutno najbolj »vroče« Velenje, Mariborčani pa odhajajo na gostovanje v Škofjo Loko. Vijoličasti rokometaši se tja odpravljajo z dobro popotnico, saj so minuli petek doma remizirali s Celjem, a bo gostovanje vse prej kot lahko, kar se je izkazalo dva kroga nazaj, ko so se v Podnu opekli prav rokometaši Kopra. »Vsekakor nam je dobra predstava proti Celju dala dodaten zagon, a na lovorikah se ne spi. Zavedamo se, da nas čaka zahtevno delo, saj Loka igra na svojem domačem parketu, kjer je še posebej neugodna ekipa. Imajo dobro moštvo sestavljeno iz mladih in hitrih igralcev, toda mi odhajamo v Škofjo Loko samo z enim ciljem in to je priti do novih dveh točk.  Vzdušje in motivacija sta na višku, saj si vsi želimo na koncu osvojiti to 4. mesto, ki nam prinaša igranje v evropskem tekmovanju v prihodnji sezoni.« je dejal nadarjeni 18-letni Mariborčan Izidor Budja.

Srečanje med RD Urbanscape Loka in RK Maribor Branik se bo v sredo 22. maja v škofjeloški Dvorani Poden pričelo ob 19. uri in 30 minut.