You are currently viewing Tokrat z rokometaši Varaždina
  • Post category:Novice

Vijoličasti rokometaši nadaljujejo s pripravami na novo sezono in v sklopu teh tudi s pripravljalnimi tekmami. Tako v torek v Tabor prihaja hrvaški RK Varaždin, ki je tradicionalni nasprotnik na pripravljalnih tekmah.

Priprave RK Maribor Branik so se prevesile v drugo polovico in temu primerno se stopnjuje tudi tekmovalni ritem s pripravljalnimi tekmami. Tokrat Mariborčani v domačem Taboru gostijo hrvaški Varaždin proti kateremu je še v lanski sezoni v hrvaškem prvenstvu igral novinec v vijoličastem dresu Matija Golik. »Varaždin se konstantno vsako sezono uvršča v zgornjo polovico hrvaškega prvenstva, lani pa so bili na koncu četrti. Menim, da so v primerjavi z lansko sezono oslabljeni, saj sta odšla dva glavna igralca. Kljub temu jih ne gre podcenjevati in za zmago, ki je naš cilj, bo potrebno dati svoj maksimum.« je dejal organizator mariborske igre Matija Golik.

Slednji se kot kaže odlično počuti v Mariboru. »Lepo mi je tukaj. Mesto je krasno, trenira se kakovostno in naporno, kar je edino pravilno za dosego zadanih ciljev. V moštvu so me lepo sprejeli in pozitivna energija je na vsakem koraku. Tudi izven parketa smo dobra klapa in ne družimo se samo mi trije iz Reke, ampak z vsemi fanti iz ekipe. Tudi to je potrebno za ustvarjenje pravega vzdušja, ki je po mojem pomemben dejavnik za igro na parketu. Za enkrat sem zelo zadovoljen.« je pristavil 25-letni Golik.

Srečanje med RK Maribor Branik RK Varaždin se bo v torek 21. avgusta v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 18.30.