You are currently viewing Odlična predstava vijoličastih bojevnikov za zmago v Ribnici!
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 10. kroga Lige NLB slavili v Ribnici, ki so jo premagali z 22:28.

Maribor je tekmo bolje začel in takoj prevzel pobudo. Razpoložen je bil vratar Gregor Lorger, ki je tokrat začel tekmo, tudi zavoljo njegovih obramb pa je Maribor v 10. minuti po golu kapetana Tadeja Soka povedel s 7:4. Sledile so minute Ribnice, igro Maribora pa je v 13. minuti presekal tudi rdeči karton za Soka. Fantje so se po šoku hitro pobrali in domačim niso pustili, da bi prišli do preobrata. V 22. minuti je sledila še ena izključitev pri Mariboru, tokrat je rdeči karton prejel Stefan Žabić. Tudi to ni zmedlo naših fantov. Finiš prvega dela je navkljub vsemu pripadel Mariboru, ki je v 27. minuti po golu Filipa Jerenca povedel z 11:15, do konca polčasa pa so se gostitelji uspeli približati na 13:15.

Tudi na začetku drugega polčasa je v golu Maribora blestel Lorger, vijoličasti pa so v 36. minutu po golu Izidora Budje povedli s 17:13. Prednost je nato po dobri igri v obrambi počasi rasla, Maribor pa je v zadnjo četrtino srečanja vstopil z izidom 16:21. Naši fantje so prednost brez težav zadržali do konca in se na prvi tekmi po dobrem mesecu razveselili pomembne zmage proti izredno zahtevnemu nasprotniku.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Igralcem čestitam za zasluženo zmago. Navkljub vsem težavam, ki smo jih imeli pred obračunom, ki smo ga odigrali brez dveh levičarjev, ob tem pa smo v prvem polčasu prejeli še dva rdeča kartona, so fantje pustili srce na igrišču. Kapo dol za super predstavo!

10. krog Lige NLB:
RD Riko Ribnica – RK Maribor Branik 22:28 (13:15)
RD Riko Ribnica: Glavan, Klarič, Bojič; Strmljan 7, Setnikar 4, Pucelj 3, Eskeričić 2, Miličevič 2, Cimerman 2, Atanasov 2, Horvat, Pahulje, Žagar, Petek, Ranisavljević, Nosan.
RK Maribor Branik: Lorger, Ferjan; Sok 5, Hočevar 5, Budja 5, Veselinović 4, Rakita 3, Jerenec 3, Žabič 1, Miličević 1, Hedl 1, Lasica, Pungartnik, Blagotinšek, Vogrin.