You are currently viewing Markota pred Ribnico: Gre za kvalitetno ekipo, proti kateri je vedno težko igrati
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika bodo v soboto dočakali prvo tekmo Lige NLB po dobrem mesecu dni. V 10. krogu jih čaka zahtevno gostovanje pri RD Riko Ribnica.

Varovanci Siniše Markote, ki sobotnega nasprotnika odlično pozna, saj je ekipo iz Ribnice vodil še v sezoni 2018/19, so zadnjo tekmo odigrali 18. oktobra, ko so doma izgubili proti Dobovi. Ekipa je reprezentančni premor izkoristila za mini priprave, a imela v vmesnem času tudi nekaj težav z okužbami s koronavirusom. Fantje so pripravljeni na sobotni izziv, vsi v klubu pa se zavedamo, da gre za izjemno zahtevno tekmo proti kvalitetnemu tekmecu.

Trener vijoličastih Siniša Markota, ki ima nekaj težav z zdravjem, zaradi katerih je tokrat za napoved poskrbel kar po telefonu, je s strokovnim štabom skrbno pripravil taktiko: “Ribnica je po mojem mnenju po kvaliteti še vedno druga ekipa v Sloveniji. Njihovi rezultati tega sicer trenutno ne kažejo, vsekakor pa imajo veliko individualne kvalitete, zato je proti njim zelo težko igrati. Skušali bomo igrati igro, ki nas je krasila v uvodnih štirih krogih. Dolgo smo brez tekme, do testiranja niti ne bomo vedeli, v kakšni postavi bomo tekmo lahko zaigrali. Trenutno je tudi zelo težko oceniti formo igralcev, je pa jasno, da si v glavnem želim, da fantje na igrišču pustijo srce.

V prejšnji sezoni sta kluba odigrala dve izredno napeti in izenačeni tekmi. Obe je sicer dobila Ribnica, ki jo je Maribor zadnjič premagal prav v gosteh. To se je zgodilo v zadnjem krogu sezone 2018/19, ko so vijoličasti v Ribnici slavili s 23:28.

Tekma je na sporedu v soboto ob 18. uri, spletni prenos boste lahko spremljali na naši uradni Facebook strani. Gremo Maribor!

Prisluhnite še napovedi Izidorja Budje.