You are currently viewing Konec premora, uprava med slednjim aktivna
  • Post category:Novice

Za rokometaši mariborskega Branika sta dobra dva tedna počitka, pred njimi pa mesec dni priprav na drugi del sezone. V času božično-novoletnih počitnic je vodstvo kluba bilo vseeno aktivno, saj so za prihodnjo sezono sklenili sodelovanje z enim najbolj perspektivnih krožnih napadalcev v Evropi, še ne 20-letnim srbskim mladinskim reprezentantom Vukom Milenkovićem, ki trenutno brani barve beograjskega Partizana.

Med tem, ko se vijoličasti rokometaši že potijo na prvih pripravljalnih treningih smo direktorja RK Maribor Branik, Branka Bedekoviča, povprašali o razpletu prvega dela sezone, njegovem delu v več vlogah ter o že prvi okrepitvi za prihodnjo sezono.

Za vami je polovica letošnje sezone, ki ste jo končali na 4. mestu prvoligaške lestvice. Ste zadovoljni z dosedanjim razpletom sezone?

Za nas se je ta del sezone odvil v zadovoljivih okvirjih. Seveda bi bili bolj veseli s kakšnim mestom višje na lestvici, lahko pa smo zadovoljni, da ni kakšno mesto nižje. Nepričakovano izgubljena točka v Hrastniku in pridobljena točka v Kopru, ostalo bolj ali manj po pričakovanjih. Prehitro zaključen državni pokal zaradi »spleta nesrečnih okoliščin« in spopada s Celjem že v 1/8 finala tekmovanja. Med sezono smo ostali brez dveh igralcev in imeli smo kar nekaj poškodb ter s tem krajše odsotnosti nekaterih igralcev. Ekipo zelo podrobno spremljam, zato vem česa smo sposobni in kje so še rezerve. Upam, da nam bo uspelo te rezerve aktivirati v nadaljevanju. Na nekaterih tekmah smo na trenutke pokazali vrhunsko igro, zato z optimizmom pričakujem drugi del sezone in se že veselim zelo verjetne uvrstitve v končnico za prvaka.

Na začetku letošnje sezone ste sprejeli vlogo direktorja in vodje članskega moštva RK Maribor Branik, pod vašim imenom je začela delovati rokometna šola, pred nekaj meseci pa ste postali še predsednik RZ Maribor, ki bdi nad razvojem mlajših starostnih kategorij? Kako vam vse to uspeva?

Na začetku sodelovanja sem spoznal okolje, se orientiral in opazil šibke točke znotraj kluba ter združenja mladih, predvsem pa pomanjkanje sodelovanja med njima. Zaradi boljšega povezovanja in s tem napredovanja rokometa v Mariboru sem, zraven direktorske funkcije v klubu, prevzel tudi predsedniško v združenju. Podobno kot igralec se tudi v teh vlogah v celoti posvečam svojemu delu in jasno zastavljenim ciljem. Iz dneva v dan se pojavljajo nove težave in šibkosti, katere mi predstavljajo izziv, a se jih prav tako veselim, še posebej takrat, ko mi jih uspe razrešiti oziroma izboljšati. Ni nujno, da mi bo uspelo, ker ni vse odvisno samo od mene. Je pa res, da se bom maksimalno potrudil. Če bo okolje sprejelo mojo vizijo in bo pripravljeno sodelovati, bomo skupaj zagotovo uspeli.

Kakšni so cilji v vseh treh segmentih, ki jih pokrivaš?

Osnovni cilj je, da čim več otrok spravimo iz multimedijskih brlogov na igrišča. Večje število privržencev bomo imeli, lažje nam bo na vseh področjih. Cilj iz rokometnega vidika pa je, da cel severovzhodni del Slovenije pokrijemo z rokometom in poskušamo ustvariti svojo selektivno ligaško skupino na tem območju. To je dolgoročni cilj, ki nam bo uspel le v primeru postopnega in vztrajnega širjenja ter kvalitetnega strokovnega dela. Vplivati želimo tudi na razvoj strokovnega kadra in kvaliteto sojenja. Otrokom s primestnih območij želimo omogočiti, da se poizkusijo v tem prelepem športu, mogoče si s tem krojijo svojo kariero ali se vsaj navadijo športnega načina življenja. Istočasno bomo ves čas s člansko ekipo skušali delali dobre rezultate in s tem promovirti rokomet v mestu Maribor, kjer bo središče rokometa v tej regiji. Maribor je mesto, kamor otroci in najstniki prihajajo iz več razlogov. Zaradi tega vidim možnosti za razvoj rokometa na tem območju in posledično tudi napredek slovenskega rokometa.

Po dvotedenskem premoru člani pričenjajo s pripravami na drugi del sezone. Toda v vodstvu kluba ste bili v tem premoru kar aktivni, saj ste že začeli s prvimi potezami za sestavo moštva za prihodnjo sezono?

Res je. Ves čas spremljamo rokometni trg in se usklajujemo z našimi potrebami. Nekaterim igralcem v naši ekipi potečejo pogodbe. Vsekakor je interes, da igralcem, ki dajejo svoj doprinos k uspehu, pogodbe podaljšamo. Kljub temu pa moramo imeti pripravljene rešitve v primeru njihovih odhodov. Po nekaterih informacijah se Stefan Žabič po tej sezoni vrača v svoj matični klub. Ne želimo ničesar prepuščati naključju, zato smo hitro odreagirali in poiskali zamenjavo. Pogodbo za tri sezone nam je uspelo podpisati z Vukom Milenkovićem, srbskim mladinskim reprezentantom, ki velja za enega najbolj perspektivnih krožnih napadalcev v Evropi. To je še ena izmed potez v sklopu klubske politike, saj smo prepoznavni po tem, da dajemo priložnost za razvoj vrhunskim talentom v regiji in jim omogočamo prehod v najmočnejše klube na svetu. Vuk Milenkovič bo tako skupaj z Iulianom Jerebiem v naslednji sezoni tvoril vrhunski tandem na poziciji krožnega napadalca.