You are currently viewing Novinarska konferenca pred novo sezono: Glavni cilj je napredek
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Ta konec tedna prinaša začetek nove sezone v ligi NLB. V skladu s tradicijo je RK Maribor Branik organiziral novinarsko konferenco pred začetkom sezone ter predstavil ekipo, trenerjev pogled in klubske cilje za prihajajoče tekmovalno leto.

Na novinarski konferenci so pred predstavnike medijev stopili poslovni direktor Mihael Pisanec, trener Luka Žvižej in kapetan Tadej Sok. Članska ekipa je pred novo sezono doživela nekaj sprememb, fantje pa so se v dobrem mesecu in pol priprav na treningih odlično ujeli ter v slačilnici ustvarili dobro vzdušje.

Maribor je v zadnji sezoni osvojil deveto mesto, a za zgornjo polovico lestvice zaostal samo za tri točke. Prvi strelec ekipe je bil kapetan Sok, ki je zadnjo sezono sklenil s 144 goli. Ob njemu je izstopalo še nekaj fantov, ki bodo tudi letos pomembni v lovu na izboljšanje zadnjega rezultata v ligi NLB (Izidor Budja, Nejc Planinšek, Filip Rakita, Aleksa Veselinović in ostali).

V lanski sezoni smo pričeli z mlado ekipo graditi stabilno zgodbo na daljši rok. Letos bi to radi nadgradili. Kar se tiče ciljev. Iz dneva v dan bi radi bili boljši, zlata sredina bi nas zadovoljila, vsako mesto višje pa seveda še bolj. Glavna skrb je trenutno situacija z navijači, saj ne vemo, če bodo lahko prisotni na tekmah. Tudi zaradi tega bomo letos znova zagotovili spletne prenose preko Facebooka in Youtuba za vse domače tekme in s tem ostali v stiku z našimi privrženci. Kar se tiče sponzorskih sredstev, ostajamo na lanskoletnem nivoju, kar je glede na situacijo dobro,” pred novo sezono razkriva poslovni direktor Mihael Pisanec.

“Zelo vesel sem, da so v Mariboru pokazali željo za sodelovanje. Hitro smo se dogovorili. Vzdušje v ekipi je zelo dobro. Delamo na tem, da bomo imeli vedno tisti pravi ‘štimung’, ki nam bo pomagal predvsem takrat, ko stvari ne bodo šle po željah. Ekipa je sestavljena iz mladih igralcev, ki jim bodo z usmerjanjem pomagali nekateri izkušenejši. V ligi se igra za točke, skušali jih bomo osvojiti čim več, delali pa bomo na tem, da bodo fantje napredovali kot posamezniki in da bomo napredovali kot ekipa. To bo na koncu prineslo rezultat, ki ga bomo ocenili na koncu sezone,” o novem izzvu razmišlja Luka Žvižej, ki se je pred to sezono vrnil v Maribor, kjer je igral leta 2017.

Ekipa je pred novo sezono zelo mlada. V zadnjem mesecu smo zelo trdo trenirali. Vsi komaj čakamo na začetek sezone, da vidimo, kje smo. Prijateljske tekme so eno, ko se gre zares, pa je vseeno vse skupaj drugače. Komaj čakam, da vidimo, kam sodimo. Prepričan sem, da imamo kvalitete. To smo dokazali tudi na vseh pripravljalnih tekmah. V soboto se začne zares in gremo na glavo,” je dodal še kapetan Tadej Sok.

Nova sezona se za Maribor prične v soboto, ko bodo varovanci Žvižeja gostovali v Celju. Tekma v dvorani Zlatorog je na sporedu ob 19.30. Prva domača tekma je na sporedu v 2. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja MRK Ljubljana.

Ekipa RK Maribor Branik za sezono 2021/2022: Gregor Lorger, Miloš Milačić, Denis Strašek; Anže Blagotinšek, Izidor Budja, Matic Dosedla, Leon Gregorič, Jure Hedl, Filip Jerenec, Domen Knez, Matic Košec, Jan Kovačec, Ignjat Nešić, Nejc Planinšek, Gašper Pungartnik, Filip Rakita, Tadej Sok, Aleksa Veselinović, Žiga Zupanič.

RK Maribor Branik