You are currently viewing Velik premik v razvoju mariborskega rokometa
  • Post category:Novice

Direktor RK Maribor Branik, Branko Bedekovič bo odslej skrbel tudi za ustrezen razvoj in delovanje mlajših starostnih kategorij.

Na zadnjem občnem zboru Rokometnega združenja Maribor Branik, kjer je bila osrednja tema izvolitev novih članov odbora in predsednika, je za bil za vlogo slednjega  izbran Branko Bedekovič. Tako je nadomestil dosedanjega predsednika Rudija Polnerja, za katerim je nekaj let napornega, a tudi uspešnega dela. »Res je. Sprva, ko sem prevzel vlogo predsednika na pobudo takratnega odbora, si nisem predstavljal, da to zahteva »celega človeka« in ni zgolj protokolarne narave. Tako je bilo zraven službenih obveznosti to zahtevno delo, a če imaš voljo in podporo tudi to zmoreš.« je dejal sedaj že bivši predsednik RZ Maribor Branik, Rudi Polner, ki uspehe v času svojega predsednikovanja deli na dva dela. »S poslovnega vidika lahko rečem, da smo v zadnjih letih uspeli stabilizirati poslovanje združenja brez dolgov in se hkrati dokazati kot kompetenten partner do vseh tistih, ki pomagajo pri delovanju združenja. Iz športnega vidika pa nam je uspelo iz leta v leto povečevati število otrok tako v tekmovalnih selekcijah kot v rokometni šoli, kjer naj bi skupaj sodelovalo okoli 180 otrok. Potrebno je izpostaviti največji uspeh v zgodovini združenja, uvrstitev mladincev v 1. ligo. Hkrati pa smo ponosni, da se je k članskemu moštvu začelo priključevati vedno več naših mladih igralcev, kar je bil vedno eden od primarnih ciljev združenja.« je dodal Polner.

Branko Bedekovič se je v zadnjih mesecih skupaj s poslovnim direktorjem Mihaelom Pisancem dokazal, da se po uspešni igralski karieri odlično znajde tudi v vlogi direktorja RK Maribor Branik. Zato ni razloga, da ne bi bilo podobno tudi v vlogi predsednika združenja mlajših selekcij. »Bistvenega pomena za rast mariborskega rokometa in kluba samega je napredovanje mlajših igralcev. Prav tako bo potrebno vzpostaviti še močnejšo vez med klubom in združenjem, ki mora temeljiti na postopnemu širjenju števila članov v mlajših selekcijah ter strokovnim in zavzetim delom stroke. Le tako bo v naslednjih letih moč videti napredovanje igralcev iz mlajših starostnih kategorij v člansko vrsto.« je zaključil Bedekovič.

Naj spomnimo, da se sadovi dobrega dela med mlajšimi že kažejo. Mladinska selekcija prvič v zgodovini nastopa v 1. Državni mladinski ligi, moštvo Starejših dečkov B pa je je pred kratkim iz mednarodnega turnirja v srbskem Kraljevu vrnilo z odličnim 1. mestom.