You are currently viewing V nedeljo prva domača tekma, v dvorano Tabor prihaja MRK Ljubljana
Foto: Dajnko
  • Post category:Novice

Po porazu v uvodnem krogu lige NLB v Celju se bo RK Maribor Branik ta konec tedna v lov na točke podal na prvi domači tekmi v novi sezoni. V dvorano Tabor prihaja MRK Ljubljana.

Maribor je v Celju pokazal všečno predstavo in predvsem v prvem polčasu namučil renomiranega tekmeca. Borbena predstava na koncu ni prinesla točk, te pa bodo Mariborčani lovili v nedeljo, ko jih čaka tekma z MRK Ljubljana.

Ljubljančani so v uvodnem krogu s 34:28 premagali novinca v ligi, zasedbo RK SVIŠ Ivančna Gorica. Igralci iz prestolnice so v zadnji sezoni osvojili 12. mesto in tako ohranili status prvoligaša. V preteklem tekmovalnem letu sta ekipi odigrali dve tekmi. Mariborčani so zmagali doma, kar je uspelo tudi Ljubljančanom.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: »Ogledal sem si že posnetke Ljubljančanov in opravil analizo, ampak mislim, da je bolj pomembno, da mi popravimo svoje napake in da nato pogledamo tekmeca, njihov sistem igre. Na to moramo biti v nedeljo pripravljeni. Na tekmi s Celjem je bilo vsekakor veliko pozitivnih stvari, ki jih moramo zadržati in jih moramo še dodelati. Bilo je tudi nekaj slabih stvari. Te na treningih popravljamo. Všeč mi je bilo, da so se fantje do konca boril in to je tisto, na čemer delamo. Naš cilj je, da na vsaki tekmi do konca pritiskamo in da skušamo izkoristiti vsak trenutek na igrišču in pokazat tisto najboljše, kar znamo.«

Mariborčane najbolj veseli, da bo nedeljska tekma potekala ob prisotnosti navijačev. Fantje bodo v lovu na pomembno zmago potrebovali vašo pomoč, zato ste vsi rokometni navdušenci vljudno vabljeni v dvorano Tabor. Gremo Maribor!

RK Maribor Branik

Domače tekme RK Maribor Branik boste lahko tudi v tej sezoni spremljali preko spletni prenosov na naših uradnih kanalih na Facebooku in Youtubu.

Dovoljenje za vstop na tekmo imajo zgolj obiskovalci, ki izpolnjujejo t.i. PCT pogoje.