You are currently viewing Odlična predstava za visoko zmago proti Ljubljani
Foto: Dajnko
  • Post category:Novice

RK Maribor je v 2. krogu lige NLB gostil zasedbo MRK Ljubljana in na prvi domači tekmi lige NLB v sezoni 2021/22 prišel do zanesljive zmage (34:25).

Prvi napad na tekmi je pripadel gostom, ki so se lahko takoj prepričali, da je vratar Gregor Lorger v odlični dnevni formi. Mariborčani so to izkoristili in prevzeli pobudo. V 9. minuti so po 7-metrovki prek kapetana Tadeja Soka povedli s 4:2. V 12. minuti sta sodnika po prekršku izključila Anžeta Blagotinška, a gostitelji niso dopustili izenačenja. Znova se je izkazal tudi Lorger. V izteku 14. minute si je Maribor priigral drugo 7-metrovko na tekmi in zadržal dva gola prednosti (6:4). V naslednji akciji je Lorger ob izključitvi pri gostih najprej vpisal obrambo in nato zatresel prazno mrežo nasprotnika. Maribor je prvi del prvega polčasa dobil s 7:4. V 19. minuti je za novo najvišjo prednost na tekmi (10:5) poskrbel Nejc Planinšek in gostujočega stratega prisilil v minuto odmora. To ni zaustavilo naleta Maribora, ki je prednost še povišal in v izteku 25. minute po protinapadu prek Soka povedel s 15:7. Ljubljančani niso našli recepta za igro Maribora, ki je polčas po minuti odmora trenerja Luke Žvižeja sklenil s prednostjo 18:10.

Maribor je na začetku drugega dela mirno zadržal visoko prednost, v 38. minuti pa po protinapadu prek Soka povedal s 23:14 in prisilil Bojana Čotarja v novo minuto odmora. Lorger je tudi na začetku drugega dela uspešno zaustavljal poskuse gostov in do 40. minute zbral že 10 obramb. Trener Žvižej je v nadaljevanju srečanja v vrata poslal mladega Denisa Straška, Mariborčani pa so s potrpežljivo igro držali visoko prednost. V 43. minuti so gostje za dobro minuto zaigrali z dvema igralcema več, izključena sta bila Blagotinšek in Domen Knez, in se približali na 25:19. Strašek je v izteku 45. minute vpisal prvo obrambo, Maribor je ritem v napadu znova našel v 48. minuti, ko je zadel Sok (26:20). Filip Rakita je v 54. minuti izenačil najvišjo prednost Maribora (30:21), domači pa so lahko v zaključku tekme odigrali povsem sproščeno in še nekajkrat navdušili domače navijače, ki so se razveselili visoke zmage.

Za igralca tekme je bil izbran kapetan Tadej Sok, ki je tekmo končal z osmimi goli.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Z igro sem seveda zadovoljen. Naš cilj je bil, da to tekmo dobimo. Mislim, da smo odigrali veliko bolje kot v 1. krogu, kar je tudi razumljivo. Izkusili smo tuj teren in domač teren, zdaj pa je na nas, da delamo naprej in gradimo našo igro naprej ter gremo novim zmagam naproti.”

Bojan Čotar, trener MRK Ljubljana: “Mariboru čestitam za popolnoma zasluženo zmago. Do visoke razlike je prišlo, ker smo bili celoten prvi polčas takšni, kot da smo na nedeljskem kosilu in ne na tekmi. Maribor je preveč kvalitetna ekipa in znala to izkoristiti. Tekmec je visoko povedel, mi pa se nismo mogli več vrniti.”

Posnetek tekme:

2. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – MRK Ljubljana 34:25 (18:10)
Maribor: Lorger 12 1, Strašek 4; Knez 2, Planinšek 4, Veselinović 6, Zupanič, Sok 8, Kovačec, Jerenec 3, Košec 2, Gregorič 1, Blagotinšek 2, Budja, Hedl, Dosedla 2, Rakita 3.
Ljubljana: J. Lukman 6, Jaklič 2, Radšel, Novak 6, Pintar 4, Rebevšek, Križaj, Makivić 1, Batagelj 5,  V. Lukman 2, Pernovšek, Brulec 2, Kolmančič 4, Gaberc, Leskovar 1, Tomšič 1.