You are currently viewing Tesen poraz v Kopru
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši Maribora so na tekmi 4. kroga Lige NLB izgubili proti RD Koper. Vijoličasti so se v areni Bonifika do konca borili za točko, a na koncu izgubili s 26:25.

V uvodnih minutah so ritem narekovali Mariborčani, ki so v 5. minuti vodili s 4:3. Nato so pobudo prevzeli gostitelji, ki so si priigrali tri gole prednosti in v vodstvu ostali do konca prvega dela. Izid ob polčasu je bil 13:11.

Začetek drugega polčasa je bil povsem v znamenju Maribora. Po uvodnem golu Krečiča so naši fantje dosegli štiri zaporedne gole, v silovitem ritmu pa nadaljevali tudi naprej in v 38. minuti po golu Velkavrha povedli z 18:15. Koper se ni predal in se še pred začetkom zadnje četrtine srečanja vrnil ter v 49. minuti po golu Krečiča izenačil na 21:21. Sledila je napeta končnica, v kateri so imeli nekaj več sreče gostitelji, ki so v zadnjo minuto vstopili z golom prednosti, po minuti odmora na zahtevo domačega stratega pa je za 26:24 poskrbel Marić. Končni rezultat tekme je postavil Sivka.

Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi goli domači igralec Grega Krečič, pri Mariboru pa je bil znova najbolj razpoložen Filip Jerenec, ki je nasprotnega vratarja ugnal petkrat.

Liga NLB, 4. krog:
RD Koper – RK Maribor Branik 26:25 (13:11)
Strelci Koper: Krečič 7, Žagar in Sokolič po 5, Smolnik, Marič, Guček in Breznikar po 2, Makuc 1
Strelci Maribor: Jerenec 5, Sivka in Planinšek po 4, Špelić, Velkavrh, Miličević in Jerebie po 3