You are currently viewing Premora je konec – V soboto tekma z RK Jeruzalem Ormož
  • Post category:Novice

Prisilni premor je končan, liga NLB se vrača! Rokometaši mariborskega Branika bodo v 22. krogu državnega prvenstva igrali v gosteh, pred njimi je zahtevna tekma z RK Jeruzalem Ormož. Obračun je na sporedu v soboto ob 19. uri.

Varovanci Siniše Markote so med 1. in 11. aprilom trenirali od doma, ta ponedeljek pa so se vrnili v dvorano Tabor in se zavzeto pripravljali na nove izzive. Prvi v vrsti je obračun s peto ekipo lige NLB, RK Jeruzalem Ormož.

Varovanci Saše Prapotnika so po 21 tekmah pri 23 točkah, tako da imajo ob treh odigranih tekmah več pred Mariborom 10 točk prednosti. Vijoličaste do konca sezone čaka zelo zgoščen urnik, vsekakor pa si bodo želeli čim prej zagotoviti dovolj točk za miren finiš državnega prvenstva.

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili v 8. krogu, ko je Ormož v dvorani Tabor slavil z 28:31. Glavni razlog za poraz Maribora je bil mrk v finišu prvega polčasa, ko se je povsem zaustavil napad. Ormož je v tem delu tekme prišel do preobrata in po zaostanku z 9:8 povedel z 10:17. Mariborčani bodo tokrat naredili vse, da zadržijo konstantnost na obeh polovicah igrišča in da ne bodo delali ponavljali napak, ki jih je strokovna ekipa že večkrat izpostavila.

Za napoved tekme je poskrbel krožni napadalec Anže Blagotinšek: “Na Ormož smo se pripravili kot na vsakega tekmeca. Vemo, da gre za odlično ekipo, ki je nevarna tako v napadu kot v obrambi. Doma smo videli, da kaznujejo vsako napako in pretijo iz protinapadov. V napadu bomo morali biti pozorni na njihove dolge napade. Ves čas bo potrebna maksimalna koncentracija. Taktičen pristop ni tako pomemben, najbolj pomembno bo, da se bomo skozi vso tekmo borili, si pomagali in da se držimo načela vsi za enega eden za vse.”

Za Maribor boste lahko tudi tokrat navijali v spletnem prenosu na Facebooku.