You are currently viewing Sosedski derbi postregel z infarktno končnico in delitvijo točk
Nina Blagovič
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 22. kroga Lige NLB gostovali pri Ormožu in prišli do pomembne točke. Tekma se je končala z izidom 29:29.

Že začetek tekme je napovedal, da bo v Hardeku zelo napeto. Po 10 minutah je bil izid 3:3, Mariborčani pa so nato po golu razpoloženega kapetana Tadeja Soka v drugi del prvega polčasa vstopili s prednostjo zadetka (5:6). Vijoličasti so nato nekaj časa vodili za dva gola, Sok pa je v 22. minuti zadel za 7:10. V finišu prvega polčasa sta sodnika ob agresivni igri naših fantov izključila Jureta Hedla in Stefana Žabića, Ormožani pa so to izkoristili in po preobratu prvi polčas dobili s 14:13.

V drugem polčasu so gostitelji začeli bolje in si hitro priigrali tri gole prednosti. Varovanci Siniše Markote so sicer ves čas z zbrano igro v obrambi ostali povsem blizu in čakali na svojo priložnost. Ta se je ponudila v 48. minuti, ko je Sok najprej izenačil, nato pa čez dve minuti poskrbel za popoln preobrat. Sledile so minute Maribora, ki je s serijo petih zaporednih golov povedel s 23:26. Saša Prapotnik je reagiral z minuto odmora, njegovi varovanci pa so se po njej hitro približali. Filip Rakita je v 56. minuti z ugodnega položaja stresel vratnico, Martin Hebar pa je po protinapadu izenačil (26:26). Nalet domačih je z uspešno izvedeno 7-metrovko ustavil Sok, ki je Maribor vrnil v vodstvo (26:27). Kapetan je bil tudi v naslednjem napadu uspešen s sedmih metrov, Mariborčani pa so nato prednost zadržali ob igri z igralcem več. V 59. minuti se je s pomembnim golom izkazal še Nejc Planinšek. V zadnji minuti je Maribor ostal brez Filipa Jerenca, ki je bil po garanju v obrambi še tretjič izključen, to pa je napovedalo še bolj infarktno končnico. Po izenačenju Ormoža je Markota 15 sekund pred koncem tekme zahteval minuto odmora, Maribor pa je v zadnjem napadu ostal brez strela proti golu in ostalo je pri 29:29.

Junak Maribora je bil Tadej Sok, ki je dosegel kar 12 golov. Pri Ormožu je bil z osmimi goli najbolj razpoložen Martin Hebar.

Siniša Markota: “Začeli smo dobro povedli za tri gole, nato pa naredili nekaj napak. V nadaljevanju je Ormož povedel za tri gole, zato moram biti po vseh teh preobratih na koncu zadovoljen tudi s točko. A vseeno ostaja grenak priokus, saj smo imeli veliko priložnost za zmago.

22. krog Lige NLB:
RK Jeruzalem Ormož – RK Maribor Branik 29:29 (14:13)
Ormož: Bogadi 3, Šoštarič 1, Čudič 1, Žuran 4, G. Hebar, M. Hebar 8, Šulek 4, Kocbek 5, Balent, Kosi 2, Škrinjar, Krabonja, Mesarić 1, Krasnič, Skledar, Zemljič.
Maribor: Ferjan 10, Lorger; Zupanič, Planinšek 3, Veselinović 3, Sok 12, Hočevar, Jerenec, Miličević, Košec 2, Blagotinšek, Rakita 3, Budja 2, Hedl 1, Golik, Žabić 3.