You are currently viewing Hrabra predstava proti Ribnici premalo za točko
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

V 13. krogu Lige NLB so se rokometaši mariborskega Branika pomerili z Ribnico, ki je napeto tekmo dobila s 25:26.

Začetek tekme je zaznamovalo nekaj neuspešnih poskusov enih in drugih, prvi gol na tekmi pa je v 2. minuti dosegel član gostov Rok Setnikar. V uvodnih minutah je bil zelo razpoložen vratar Ribnice Mark Klarič, ki ga je v 4. minuti kot prvi premagal Andraž Velkavrh. Po nekoliko slabšem začetku v napadu so nato vijoličasti na polovici nasprotnika zaigrali bolje in v 10. minuti prek Miličevića izenačili na 3:3. Maribor je v 14. minuti prek hrvaškega krožnega napadalca prišel do prvega vodstva na tekmi (6:5), gostujoči strateg pa je reagiral z minuto odmora. V drugem delu prvega polčasa so varovanci Davorja Rokavca igrali odlično, Ribnica pa je do preobrata prišla v 26. minuti, ko je za 12:13 zadel Ranisavljević. Izid polčasa je nato postavil Filip Jerenec (13:13).

Kot na začetku tekme je Ribnica tudi na začetku drugega polčasa igrala bolje kot Maribor. Strmljan in Setnikar sta zadela za 13:15, po še dveh zapravljenih napadih vijoličastih pa sta Pahulje in Kovačič poskrbela za najvišjo prednost gostov (13:17). Po črnih minutah v napadu je znova sledila boljša igra Maribora, ki se je počasi vračal v tekmo in se v 53. minuti z golom Jerenca približal na 21:23. V napeti končnici je zdesetkana zasedba Davorja Rokavca, ki še vedno pogreša veliko igralcev, ostala prekratka za gol. Ribnica je tekmo dobila s 25:26.

Najboljši strelec Maribora je bil z devetimi goli Filip Jerenec, pri Ribnici pa sta se s po petimi izkazali Rok Setnikar in Tilen Strmljan. Trenerja sta za igralca tekme izbrala Strmljana.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Ribnica je na koncu slavila, ker je zabila gol več. Priznati moramo, da je njihova ekipa trenutno kvalitetnejša, mi pa smo danes končno pokazali pravi obraz, kar nam je uspelo prvič od mojega prihoda. Prepričan sem, da če bomo tako nadaljevali v prihodnosti, da se bomo kmalu veselili tudi točk.

Damjan Škaper, trener RD Riko Ribnica: “Zmagali smo, ker smo dalj časa zadržali koncentracijo in bili v nekaterih trenutkih boljši od Maribora, ki pa je bil danes s sproščenostjo zelo neugoden tekmec. Mi smo zgrešili preveč čistih strelov in zato na koncu tudi trepetali za zmago.

Tilen Strmljan, RD Riko Ribnica, igralec tekme: “Dobro smo igrali v napadu in v obrambi. Tekmo bi lahko v svojo korist odločili že bistveno prej, a smo zgrešili vsaj 20 zicerjev. Na koncu smo se spravili v situacijo, ko bi lahko tekmo celo izgubili, a mislim, da smo zasluženo zmagali.

13. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Riko Ribnica 25:26 (13:13)
Strelci Maribor: Ferjan in Kocjančić; Jerenec 9, Ranevski 4, Velkavrh 4, Miličević 2, Sivka 2, Planinšek 2, Kljun 2, Puc, Dosedla, Špelić, Hočevar, Budja, Zugan, Sok.
Strelci Ribnica: Bojić in Klarič; Setnikar 5, Strmljan 5, Vujačić 4, Pucelj 3, Knavs 2, Horvat 2, Pahulje 2, Kovačič 2, Ranisavljević 1, Žagar, Cimerman, Lešek, Nosan, Tomšič.