You are currently viewing Rokavec pred Ribnico: Upam, da bomo že v soboto gledali pogumen Maribor
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika bodo dobro formo na tekmah in nove točke v Ligi NLB lovili v soboto, ko v goste prihaja RD Riko Ribnica.

Vijoličaste tako čaka zahteven preizkus, saj so suhorobarji v tej sezoni dobro razpoloženi in trenutno držijo drugo mesto na lestvici Lige NLB. Maribor je na zadnjih petih tekmah v državnem prvenstvu zmagal dvakrat, glavni razlog za težave pa so številne poškodbe in primanjkljaj samozavesti.

Opravili smo sestanek z igralci, ki so se nato tudi sami iskreno pogovorili. Dogovorili smo se, da ostanemo pozitivni in da se bomo s skupnimi močmi in bodrenjem ter pomočjo skušali izvleči iz trenutnega položaja. Fantje dobro trenirajo, tukaj ni težav, tako da samo čakamo, da se igralci sprostijo in to pokažejo tudi na igrišču. Upam, da bomo že v soboto proti Ribnici gledali pogumen Maribor, ki verjame vase,” pred tekmo razkriva trener Maribora Davor Rokavec.

Prva medsebojna tekma v tej sezoni je bila zelo napeta, Ribnica pa jo je dobila z 28:26. Maribor je suhorobarje zadnjič premagal na gostovanju na zadnji tekmi sezone 2018/2019, ko je bilo 23:28. V dvorani Tabor so vijoličasti Ribnico zadnjič premagali 15. februarja 2017 (27:26).

Tekma v soboto, 7. decembra, je na sporedu ob 18. uri. Napolnimo tribune dvorane Tabor, gremo Maribor!