You are currently viewing Slab začetek drugega polčasa odnesel točke
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 12. kroga Lige NLB v dvorani Tabor izgubili proti Krki s 23:26.

Vijoličasti nikakor ne najdejo poti iz krize. Prav proti Krki so sezono 2019/2020 začeli s porazom, tudi druga polovica rednega dela državnega prvenstva pa se je začela s porazom. Farmacevti so tokrat slavili v gosteh, do odločilne prednosti pa prišli v prvem delu drugega polčasa.

Tekma se je sicer začela z veliko napakami na eni in na drugi strani, prvi gol pa so v 4. minuti dosegli gostje, ko je bil natančen Jan Bevec. Prvi gol za Maribor je v naslednjem napadu s sedemetrovke dosegel Andraž Velkavrh, nato pa so gostje povedli za dva gola in nikakor niso dopustili popolnega preobrata. V vratih Krke je spet blestel Žiga Urbič, ki je bil že v prvem delu odlično razpoložen. Gostje so prvi polčas dobili z 9:11.

Začetek drugega dela je znova razgalil vse težave Maribora, ki mu v tej rezultatski krizi manjka predvsem samozavesti. Krka je na krilih Urbiča in zbrane igre v napadu že v 40. minuti prišla do prednosti sedmih golov (12:19). Trener Davor Rokavec je reagiral z minuto odmora, pomagala pa je le še tista druga v 51. minuti, po kateri so se vijoličasti prebudili in izsilili napeto končnico. V njej je nato zmanjkalo nekaj moči za popoln povratek. V 58. minuti je za 23:25 poskrbel Nejc Planinšek, končni izid pa je v 59. minuti postavil Jaka Jakše (23:26).

Pri Mariboru je bil s šestimi goli prvi strelec Filip Jerenec, pri gostih pa jih je sedem dosegel Andraž Kete. Igralec tekme je bil sicer vratar Krke Žiga Urbič, ki je zbral kar 17 obramb.

12. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – MRK Krka 23:26 (9:11)
Maribor: Ferjan, Kocjančič; Dosedla, Kljun, Puc, Planinšek 5, Špelić, Sok, Hočevar, Jerenec 6, Miličević 4, Velkavrh 3, Ranevski 1, Budja 3, Jerebie 1, Sivka.
Krka: Nosan, Urbič; Bevec 2, Majstorović, Pršina, Hvastija 1, Irman 2, Jakše 5, Klemenčič, Rašo, Batagelj 6, Brajer, Kukman 3, Windischer, Matko, Kete 7.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Za zdaj ne najdemo rešitve, da bi prišli iz krize. Na vsaki tekmi se ponavljajo iste stvari, ne zgodi se nič novega. Nasprotnik nas ni presenetil. Sami smo znova preveč grešili, njihov vratar pa nam je z izjemno predstavo odnesel kar nekaj golov. To nas je vrglo iz tira, potem pa smo slabo odreagirali. Morali bi učvrstiti obrambo, a nam to ni uspelo. V napadu so fantje skušali dosegati gole iz nemogočega položaja. Sam jim rečem, da skušajo dosegati trojke kot v košarki. V enem napadu bi radi zaostanek stopili za tri gole, a to ne gre. Moramo iti gol po gol, a fantje te potrpežljivosti še nimajo. Ekipa je mlada, zato to ne gre hitro in kot kaže potrebujemo še nekaj časa, da bomo izgledali tako, kot si želimo.

Martin Kocjančič, vratar RK Maribor Branik: “Zagotovo smo v majhni krizi, poznajo se nam poškodbe in dejstvo, da igrajo predvsem mlajši in manj izkušeni igralci. Tudi zato se kdaj zatrese roka. Vsekakor je potrebno omeniti Žigo Urbiča, ki je v vratih Krke znova blestel. Odlično je polovil strele, ki jih njihova obramba ni uspela zaustaviti. Zaenkrat poti iz krize ni, zato moramo le trdo delati in zagotovo bodo kmalu prišle zmage.

Roman Zarabec, trener MRK Krka: “Mislim, da smo znova odigrali kompaktno v obrambi. Odlično smo pokrivali njihove šuterje, to pa je bilo na koncu tudi glavno, da smo ustvarili razliko. Po visokem vodstvu je bila nato končnica rahlo živčna, znašli smo se v majhnih težavah. Predvsem zaradi prevelikega števila zgrešenih strelov se je razlika zmanjšala, glede na igro pa bi morala biti slednja še višja. Vesel sem zmage in čestitam fantom, Mariboru pa želimo vso srečo v nadaljevanju sezone.”

Žiga Urbič, vratar MRK Krka, igralec tekme: “Že pred tekmo z Ribnico sem povedal, da na treningih delamo dobro. Vsi skupaj moramo samo verjeti v nas in s tem pridejo dobre igre. Tekme smo se lotili tako kot vsake. Dobro smo igrali v obrambi, sam pa sem v vratih naredil tisto, kar mi na prejšnjih tekmah ni uspelo. Po mojem mnenju smo zasluženo zmagali, zdaj pa moramo le nadaljevati v tem slogu.