You are currently viewing Poraz v prestolnici, Ljubljančani izkoristili slab začetek Maribora
MRK Ljubljana
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 16. kroga Lige NLB gostovali pri MRK Ljubljana in doživeli poraz. Ljubljančani so tekmo dobili s 30:26.

Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so hitro kaznovali nezbranost vijoličastih v napadu. Gostitelji so izkoriščali napake tekmeca in v 14. minuti povedli s 6:1. S tem so se naši fantje znova znašli v položaju, ko so morali ves čas loviti tekmeca. V drugem delu prvega polčasa so Mariborčani vendarle našli ritem tudi v napadu in se do 20. minute približali na tri gole zaostanka (9:6). V 23. minuti je ob vseh težavah s poškodbami Siniša Markota ostal še brez Alekse Veselinovića, ki je prejel rdeči karton, gostitelji pa so do odmora ostali v vodstvu in prvi polčas dobili s 15:11.

Začetek drugega polčasa je bil v znamenju Maribora, ki se je s tremi zaporednimi goli povsem približal (15:14), za popolno vrnitev pa je zmanjkalo nekaj sreče. V vratih Ljubljane je v pomembnih trenutkih poskuse vijoličastih uspešno zaustavljal Tilen Grudnik, kar je bil eden izmed osrednjih razlogov, da so gostitelji odbili nalet Maribora. Pred vstopom v zadnjih 10 minut srečanja je Markota ob izidu 24:18 zahteval minuto odmora. Vijoličasti so se v naslednjih napadih približali na štiri gole zaostanka, v zadnjih petih minutah pa po zadnji minuti odmora na zahtevo mariborskega stratega napadli za morebiten preobrat. Naš mladi up Izidor Budja je v 57. minuti žal stresel prečko, Ljubljančani pa so v naslednjem napadu zadeli za 28:23 in si priigrali neulovljivo prednost, ki so jo mirno zadržali do konca tekme. Končni izid je sicer postavil Filip Rakita (30:26).

V vratih domače ekipe je blestel Grudnik, ki se je približal kar 20 obrambam, s 13 goli pa je blestel Nejc Planinc. Pri Mariboru je 8 golov dosegel Filip Rakita, 6 pa jih je dodal Izidor Budja.

Stefan Žabić, RK Maribor Branik: “Občutki so definitivno slabi, spet se nismo naučili nič iz prejšnje tekme. Danes borba na trenutke ni bila prisotna, definitivno je ni bilo dovolj. Čestital bi igralcem Ljubljane za zasluženo zmago.

16. krog Lige NLB:
MRK Ljubljana
– RK Maribor Branik 30:26 (15:11)
MRK Ljubljana: Zorn, Grudnik; Planinc 13, Šiško 6, Tomšič 5, Lukman 5, Pangerc 1, Pintar, Jaklič, Makivič, Arih, Kolmančič, Stopar, Žabjek, Leskovar, Brulec.
RK Maribor Branik: Milačić, Lorger, Ferjan; Rakita 8, Budja 6, Planinšek 5, Hočevar 2, Veselinović 1, Košec 1, Hedl 1, Lasica, Pungartnik, Blagotinšek, Zupanič, Žabić.