You are currently viewing V prestolnico po zmago proti nevarni ljubljanski zasedbi
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Mariborske rokometaše v soboto čaka nov izziv v ligi NLB. Vijoličasti se bodo v 16. krogu pomerili z MRK Ljubljana in v prestolnici naskakovali peto zmago v sezoni.

Poraz proti Kopru je bil za mlado mariborsko ekipo nova šola, fantje pa so pod taktiro Siniše Markote analizirali napake in se med tednom skrbno pripravili na novo tekmo.

Tokratni tekmec je MRK Ljubljana, novinec v ligi in trenutno 12. ekipa državnega prvenstva. Zasedbo iz prestolnice vodi Bojan Čotar, najnevarnejša igralca v napadu v tej sezoni pa sta Slavko Erak (58 golov) in Miha Tomšič (41 golov).

Vijoličasti so Ljubljančane v tej sezoni že premagali. Tekmo 3. kroga so v dvorani Tabor dobili s 30:24, na obračunu pa je z osmimi goli blestel kapetan Maribora Tadej Sok.

V soboto bo najbolj pomembno, da vijoličasti ne bodo po nepotrebnem izgubljali žog, hkrati pa bo potrebno vso tekmo garati v obrambi. Tega se zaveda tudi Jure Hedl, ki pred tekmo pravi: “Čeprav smo jih doma premagali se je izkazalo, da so trd in dober nasprotnik, zato bo potrebno v soboto pokazati še boljšo predstavo kot v domači dvorani. S pripravami na tekmo želimo doseči, da jim preprečimo njihov hitri prehod iz obrambe v napad, hkrati pa moremo biti v napadu strpni in napadalni. To bo veljalo za vse, saj igrajo zelo čvrsto obrambo, zato bodo na tekmi odločali detajli in verjamemo, da se bomo na koncu veselili mi.

Obračun MRK Ljubljana – RK Maribor Branik je na sporedu v soboto ob 16.15 s prenosom na Facebooku. Gremo Maribor!