You are currently viewing Najboljši strelec v zgodovini kluba bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres Maribora
  • Post category:Novice

Vodstvo RK Maribor Branik se je dogovorilo še za tretje podaljšanje pogodbe za sezono 2022/23. S ponosom potrjujemo, da bo Simon Razgor tudi v prihodnji sezoni nosil naš dres.

Najboljši strelec v zgodovini RK Maribor Branik se je pred sezono 2021/22 po sedmih letih vrnil ‘domov’. V jesenskem delu aktualne sezone je imel ogromno smole s poškodbami, zato je v ligi NLB zbral vsega 9 tekem in dosegel 23 golov. Z dvigom forme bo že na preostalih tekmah te sezone v veliko pomoč pri lovu na čim boljšo uvrstitev v ligi NLB, v naslednji sezoni pa bo zagotovo želel še dodatno izboljšati svoj dosežek na klubski večni lestvici strelcev – trenutno je pri 1199 golih v vse tekmovanjih.

Razgor je za Maribor igral že med letoma 2007 in 2014, ko je v sedmih sezonah v vseh tekmovanjih dosegel kar 1173 golov, z Mariborom pa leta 2010 zaigral tudi v finalu pokala. Nato je sedem let blestel v dresu beloruskega velikana Meshkov Brest in z njim vselej uspešno igral v elitni ligi prvakov. Razgor je bil zelo aktiven tudi v slovenski reprezentanci, za katero je dosegel več kot 100 zadetkov. Slovenijo je med drugim predstavljal na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, kjer je naša reprezentanca zasedla 6. mesto.

Prvi strelec v zgodovini kluba je ob podaljšanju pogodbe povedal: “V sodelovanje z Mariborom me je prepričala predvsem neka vez, ki me na klub veže iz preteklosti. Na začetku letošnje sezone sem imel ogromno težav s poškodbami, ob tem pa sem se moral prilagoditi na starostno razliko v ekipi. Kljub temu mislim, da smo v ekipi napravili lepo vzdušje. Smo mlada in ambiciozna ekipa, ki ima veliko prostora za napredek. Tudi zato sem se odločil za podaljšanje. V prihajajoči sezoni lahko stopimo še korak višje, kar pa se lahko zgodi tudi ob koncu te sezone. Predvsem zaradi tega ne želim prehitro obesiti svojih športnih copatov na klin in želim nadaljevati s svojo zgodbo v RK Maribor Branik.”