You are currently viewing S porazom v Novem mestu se poslavljamo od Pokala Slovenije

Ekipa RK Maribor Branik se je za četrtfinalni obračun Pokala Slovenije odpravila v Novo mesto, kjer je lovila napredovanje v polfinale tekmovanja. Domači so prvi polčas otvorili napadalno in že v 5. minuti povedli za +3 (3:0). Mariborčani so hitro uvideli, da bodo morali obrambo bolje strniti in izkoristiti vsako priložnost v napadu. V naslednjih minutah so se uspeli preko zadetkov Kovačeca in Budje priključiti na gol zaostanka (3:2). Uvodne minute so tako napovedale srdit boj za napredovanje. Domačini so uspeli držati minimalno vodstvo, v 11. minuti pa prvič povesti tudi za +4 (8:4). Mariborčani so do 18. minute zaostajali za 3 gole (10:7), ko se je ponudila resna priložnost za nadoknadek. Sodniki so namreč z rdečim kartonom kaznovali igralca Krke, Uroša Knavsa. Gostje številčne premoči niso uspeli izkoristiti in rezultat je ostajal v korist domačih. Do konca polčasa se veliko v igri ni spreminjalo, domačini so še naprej uspešno izkoriščali domač teren in v 30. minuti povedli tudi za +5. Rezultat ob polčasu je bil 16:11.

Mariborčani so v drugi polčas vstopili z zavedanjem, da morajo za željen rezultat izpopolniti igro. Domačinom je igra v prvem polčasu odgovarjala in tudi v drugem polčasu so uspešno začeli narekovati tempo in gostom iz Maribora niso pustili, da bi razvili svojo igro. Kapetan Mariborčanov, Tadej Sok, je v prvih desetih minutah drugega polčasa zadel trikrat, nato pa je za dva hitra zadetka poskrbel tudi Filip Jerenec. Kljub uspešnim napadom pa niso uspeli zmanjšati zaostanka, saj so enako uspešni na drugi strani bili tudi rokometaši Krškega. V 43. minuti je domača ekipa še vedno držala prednost +4 (22:18). Tekma se je nadaljevala v ritmu, kot so ga navijači lahko spremljali čez celotno tekmo do 48. minute, ko sta pri domačinih bila za 2 minuti izključena dva igralca. Tako se je ponudila odlična priložnost za Mariborčane, da nadoknadijo zaostanek. V 50. minuti jim je preko zadetka Planinška uspelo priti na gol zaostanka (23:22). Domačini niso želeli razočarati svojih navijačev in ponovno stisnili ritem na parketu ter v 58. minuti ponovno uspeli priti na vodstvo s +5 (28:23). Do konca tekme so rokometaši Krke uspeli zadeti še dvakrat in postavili končni rezultat 30:23. Mariborčani se tako v četrtfinalu poslavljajo od Pokala Slovenije.

MRK Krka: Majstorović (6), Knavs (6), Avsec (4), Stanojević (3), Lončar (3), Nosan (2), Grojzdek (2), Kukman (2), Matko (1), Bradeško (19), Windischer, Rašo, Vukić | Rauh, Brajer, Blaževič

RK Maribor Branik: Budja (5), Sok (4), Planinšek (4), Jerenec (4), Kovačec (2), Jezernik (2), Kačičnik (1), Gregorič (1), Košec, Razgor, Hedl | Strašek, Zupančič

Jernej Avsec, igralec MRK Krka: “Današnja zmaga nam pomeni neko nagrada za naš trud skozi celotno sezono. Tekma je bila napeta in zelo nervozna, saj so nas Mariborčani vseskozi dihali za ovratnik. Zaostanek šestih zadetkov so v končnici uspeli znižati, se vrnili v igro, a smo z našo dobro igro v obrambi in veliko željo po uspehu na koncu več kot zasluženo zmagali. Komaj čakamo na nasprotnika na zaključnem turnirju in obljubljamo, da bomo naredili vse, da se pokažemo v dobri luči.”

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Danes nam presenečenje v Novem mestu ni uspelo. Imeli smo sicer svoje priložnosti, ki pa jih nismo uspeli izkoristiti. Pozna se nam, da smo bili deset dni brez treninga, a vseeno. To je pokal, ena tekma, kjer je možno vse. Nas v soboto čaka bolj pomembna ligaška tekma, in če potegnem črto, smo na današnji tekmi nekaj stvari naredili zelo dobro, na koncu pa je važno tudi to, da smo vsi zdravi in brez poškodb za nadaljevanje prvenstva.”