You are currently viewing Super uvod v novo sezono – zanesljiva zmaga v Izoli
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so z odliko otvorili sezono 2020/2021 in na tekmi 1. kroga Lige NLB z 31:25 premagali zasedbo RD Butan plin Izola.

Uvodne minute tekme v prazni dvorani na Kraški so bile v znamenju vijoličastih, ki so izkoriščali obrambe vratarja Gregorja Lorgerja in v šesti minuti povedli s 4:1. Borbenost v obrambi se je obrestovala, saj so gostitelji svoj drugi zadetek dosegli šele v 13. minuti, ko je Maribor vodil s 7:2. Po super minutah vijoličastih so se nato prebudili tudi igralci Izole, ki so se v 22. minuti približali na 12:9, a to naših fantov ni vrglo iz tira. Mariborčani so v zadnjih minutah prvega dela igrali mirno in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (16:12).

Tudi začetek drugega dela je bil podoben prvemu, s tem da so tokrat tudi Mariborčani slabo zaključevali napade. Vijoličasti so se po dobrih petih minutah nadaljevanja predramili in začeli zadevati ter v zadnjo četrtino obračuna vstopili s sedmimi goli prednosti. V 45. minuti je za 25:18 zadel Nejc Planinšek. Gostitelji so se v finišu obračuna skušali približati, igrali so agresivno obrambo, a jim Mariborčani niso dopustili povratka. Ko je kapetan Tadej Sok v 54. minuti zadel za 28:22, je bila tekma odločena. Končni izid je v zadnji minuti postavil Adrian Miličević (31:25).

Prvo ime tekme je bil z 10 goli kapetan Maribora Sok, pri Izoli pa se je najbolj izkazal naš nekdanji član Andraž Velkavrh, ki je tekmo končal z osmimi goli.

Tadej Sok, RK Maribor Branik: “Prva tekma je za nami, sezono smo začeli, kot smo si želeli. Zmaga je bila prigarana. V naši igri je še veliko prostora za napredek, manjka nam še nekaj konstantnosti, kar se je danes dobro videlo. Začeli smo odlično, nato pa domačinom pustili, da so se približali. Tudi v končnici smo naredili nekaj nepotrebnih napak, a na koncu vseeno zasluženo slavili.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Na igrišče sta stopili dve zelo mladi ekipi, kar se je videlo po velikih nihanjih. To je nekaj normalnega. Pričeli smo dobro in si takoj na začetku priigrali lepo prednost. Izola se je trudila, ampak na koncu smo zasluženo slavili.

1. krog Lige NLB:
RD Butan plin Izola – RK Maribor Branik 25:31 (12:16)

RD Butan plin Izola: Alessio, Postogna, Kocjančič; Velkavrh 8, Poberaj 6, Nikolić 4, König 2, Stopar 2, Jurič 2, Demšar 1, Orbanič, Potočnik, Mijatovič, Smej, Novak.
RK Maribor Branik: Ferjan, Lorger; Sok 10, Rakita 5, Golik 4, Planinšek 3, Miličević 2, Košec 2, Hedl 1, Veselinović 1, Žabić 1, Budja 1, Jerenec 1, hočevar, Blagotinšek, Vogrin.