You are currently viewing V soboto obračun z aktualnimi državnimi prvaki
Foto: Jan Gregorc
  • Post category:Novice

V 18. krogu lige NLB se bo RK Maribor Branik pomeril z aktualnim državnim prvakom, RK Gorenje Velenje. Tekma v Lukni je na sporedu v soboto ob 19. uri.

Z obračunom proti Velenju se nadaljuje zahteven razpored za varovance Luke Žvižeja, ki so se v zadnjih štirih krogih ob MRK Ljubljana in RK Slovenj Gradec 2011 srečali še z RK Celje Pivovarna Laško in RK Trimo Trebnje. Maribor je zaenkrat s 15 točkami deveta ekipa lige NLB, a za šestim mestom zaostaja za vsega dve točki.

Velenjčani v štajersko prestolnico prihajajo po veliki evropski zmagi nad Savehofom, s katero so si zagotovili vstopnico za osmino finala Evropske lige. Varovanci Zorana Jovičića so posledično v zelo zahtevnem ritmu tekem, naša zasedba pa se v pripravi na tekmo na to ni ozirala. Ekipa bo v soboto zelo motivirana, saj bo želela popraviti vtis s prve letošnje medsebojne tekme, ki so jo Velenjčani dobili z visoko razliko.

Velenje je v spomladanski del vstopilo brez Aleksa Kavčiča, ki se je preselil v Zagreb, v napadu pa sta najnevarnejša krilna igralca Kenan Pajt (90 golov) in Matic Verdinek (70 golov). Ob tem velja izpostaviti tudi vratarski tandem Aljaž Panjtar in Emir Taletović, ki sta v tej sezoni večkrat navdušila.

“Stanje v ekipi ni najboljše. Imeli smo nekaj težav z manjšimi poškodbami. Na srečo so se nekateri igralci že vrnili na treninge in bodo v soboto v kadru, pri enem pa je zaenkrat še vprašaj. Zanj se bomo odločili tik pred tekmo. V Lukno prihajajo državni prvaki. Zelo močna ekipa Velenja, ki se je v Evropski ligi prikazala v zelo dobri luči in si zagotovila napredovanje. Mi smo si obljubili, da se bomo z maksimalno borbenostjo in pametno igro proti njim skušali prikazati v najboljši možni luči,” je v napovedi tekme povedal trener Luka Žvižej.

Obračun v Lukni se prične ob 19. uri, zagotovljeno bo tudi za spletni prenos. Napolnimo tribune in podprimo ekipo v lovu na nove pomembne točke. Gremo Maribor!