You are currently viewing Borbena predstava v Trebnjem premalo za nove točke
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 17. krogu lige NLB gostoval pri drugi ekipi slovenskega državnega prvenstva, RK Trimo Trebnje. Trebanjci so slavili s 30:24.

Tekmo je sicer bolje začel Maribor, ki je zadnjič vodil v peti minuti, ko je Jure Hedl zadel za 2:3. V nadaljevanju prvega polčasa so gostitelji z nekaj več mirnosti v napadih narekovali ritem igre, v enem in drugem golu pa sta bila zelo razpoložena vratarja. Naš Gregor Lorger se je v prvem delu izkazal s kar nekaj pomembnimi obrambami. V 21. minuti je Toshe Onchev zadel za 11:6 in poskrbel za lepo prednost Trima, ki pa jo je Maribor do odmora znižal na -4. Ob odmoru je na semaforju pisalo 15:11.

V drugem delu sta najprej zadela Tadej Sok in Filip Rakita ter zaostanek stopila na 15:12, nato pa je Trimo v napadu znova izkoristil svojo kvaliteto. Maribor je sicer imel nekaj poskusov, da bi se lahko povsem približal, a se je večkrat izkazal Aljoša Čudič. 10 minuti pred koncem so gostitelji povedli za sedem golov in prednost zadržali do konca ter tekmo dobili s 30:24.

Najboljši strelci Maribora so bili s po tremi goli Sok, Hedl, Jerenec in Blagotinšek, pri Trimu je 10 golov dosegel Onchev.1

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Danes nam na žalost ni uspelo presenetiti favorizirane ekipe Trima iz Trebnjega. Na trenutke smo odigrali zelo dobro, na trenutke malce naivno, ampak proti takšni ekipi bi za boljši rezultat morali vsi odigrati optimalno. Res je, da nismo bili kompletni imeli smo nekaj težav, rešitve poiskali znotraje ekipe. Z dvignjenimi glavami moramo iti naprej in se v naslednji tekmi podati v boj za nove točke.”

17. krog lige NLB:
RK Trimo Trebnje
– RK Maribor Branik 30:24 (15:11)
Trimo: Brana, Čudič 9; Onchev 10, Jovičić 4, Cirar 3, Kotar 2, Radojković 2, Didovič 2, Udovič 2, Ćorsović 1, Stanojević 1, Miklavec 1, Višček 1, Lazarevski 1, Florjančič, Potočnik.
Maribor: Lorger 5, Milačić 3; Sok 3, Hedl 3, Jerenec 3, Blagotinšek 3, Kovačec 2, Planinšek 2, Janc 2, Knez 2, Rakita 2, Košec 1, Veselinović 1, Dosedla, Budja, Razgor.