You are currently viewing Po odličnem začetku tekme poraz v Trebnjem
Foto: Dominik Pekeč
  • Post category:Novice

Rokometaši Maribor Branika so na tekmi 8. kroga Lige NLB izgubili na težkem gostovanju v Trebnjem, kjer je Trimo slavil z 28:20.

Tekma se je sicer začela po naših željah. V prvi minuti je za vodstvo poskrbel Špelić, Maribor pa je v peti minuti po golu Miličevića vodil s 3:0. Gostitelji so prvi gol dosegli v peti minuti, ko je zadel Marko Kotar. Trebanjci so bili v prvem delu prvega polčasa premalo zbrani, varovanci Davorja Rokavca pa so to s pridom izkoriščali. Hočevar je v 11. minuti zadel za 6:3, nato pa je domači strateg reagiral z minuto odmora. To je predramilo gostitelje, ki so prvič izenačili v 17. minuti, ko je bil natančen Grbič. Končnica prvega polčasa je povsem pripadla Trimu, ki je ob odmoru vodil s 16:10.

Maribor je drugi polčas začel z golom Planinška, nato pa se je napad vijoličastih znova zaustavil. Z nekaj obrambami se je izkazal domači vratar Urh Brana in v 40. minuti je za +7 zadel Didovič. V 43. minuti so gostitelji vodili že za osem in takrat je postalo jasno, da se naši fantje tokrat ne bodo veselili točk. Trimo je do konca tekme zadržal prednost in na koncu slavil z 28:20.

Pri Mariboru je bil s štirimi goli prvi strelec Andraž Velkavrh, pri Trimu pa je sedem golov dosegel Dino Hamidović.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Tekmo smo dobro odprli, v nadaljevanju pa nas je presekala poškodba kapetana. Tako smo morali z nekaterimi mlajšimi igralci zakrpati luknjo, a bili vseeno premalo razpoloženi za dober rezultat. Trebanjci so kaznovali vsako našo napako in zasluženo slavili.

V naslednjem krogu vijoličaste čaka domača tekma, kar bo priložnost, da v dvorani Tabor prvič pozdravimo novega trenerja Davorja Rokavca. Prihodnjo soboto v štajersko prestolnico prihaja Izola.

8. krog Lige NLB:
RK Trimo Trebnje – RK Maribor Branik 28:20 (16:10)
RK Trimo Trebnje: Rašo, Didovič 1, Seferovič 3, Dobovičnik, Tomić, Hamidović 7, Kotar 5, Udovič 3, Sašek, Šešić 2, Redek 2, Brana, Grbič 2, Horžen 1, Cirar 2, Gaberc.
RK Maribor Branik: Kljun, Puc, Planinšek 3, Špelić 3, Kocjančič, Sok 1, Hočevar 1, Jerenec 1, Miličević 2, Velkavrh 4, Ranevski 3, Budja, Jerebie 2, Ferjan, Sivka.