You are currently viewing Borbena predstava in pomembna zmaga v Kopru
Foto: FPA Tomaž Primožič
  • Post category:Novice

Rokometaši marborskega Branika so v 10. krogu lige NLB gostovali pri RD Koper in se razveselili velike zmage (20:22).

Začetek tekme je bil izenačen. V uvodnih petih minutah so domači v glavnem vodili za gol, Maribor pa je prvič povedel v 8. minuti, ko je bil natančen Nejc Planinšek (4:5). Mariborčani nato prednosti niso izpustili iz rok in navduševali z borbeno predstavo na obeh polovicah. V 25. minuti je za +3 poskrbel Jan Kovačec (7:10), v finišu prvega polčasa pa so se Koprčani vrnili in približali na gol zaostanka (11:12).

Drugi polčas se je začel z golom Kopra, a so bili naši rokometaši tisti, ki so v nadaljevanju narekovali ritem. V golu je bil dobro razpoložen Gregor Lorger, Maribor pa je v zadnjo četrtino tekme vstopil s prednostjo 15:17. Napovedovala se je napeta končnica, v odločilnih trenutkih pa sta soigralcem odločno pomagala vratarja Denis Strašek, ki je v 55. minuti ubranil 7-metrovko, in Lorger, ki je bil do konca tekme prava nočna mora za Koprčane. Ko je v 57. minuti Planinšek zadel za 17:21, je bila tekma odločena. Domači so do konca obračuna nekoliko ublažili poraz. Ob zvoku sirene je na semaforju pisalo 20:22 in naši borci so se lahko razveselili velike in prigarane zmage.

Pri Mariboru je bil s šestimi goli najuspešnejši Nejc Planinšek, pri Kopru jih je prav toliko dosegel Tine Poklar. Izjemni Gregor Lorger je tekmo končal s 14 obrambami (41-odstotna uspešnost).

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Mislim, da smo lahko na koncu zadovoljni. Tekma je bila zelo težka in zelo trda. Skozi vso tekmo smo držali vodstvo in na koncu zasluženo zmagali. Domov se vračamo z obema točkama. Fantom je potrebno čestitati, danes so pokazali in dokazali, da zmorejo. Bili so prava ekipa. Vsi za enega, eden za vse. Na koncu čestitke fantom in kot sem že rekel, domov odhajamo z dvema točkama.”

10. krog lige NLB:
RD Koper – RK Maribor Branik 20:22 (11:12)
Koper: Jelovčan, Logar, Morato; Špruk 4, Žagar 1, Pavlović 1, Poklar 6, Konjević 1, Moljk 1, Vujović, Smolnik 1, Muminović, Sanabor 2, Makuc 2, Breznikar 1.
Maribor: Lorger 14, Strašek 1; Knez 3, Planinšek 6, Dosedla 1, Veselinović 3, Kovačec 1, Jerenec, Gregorič 1, Blagotinšek 1, Budja 2, Razgor 4, Hedl.