You are currently viewing Naslednji izziv v ligi NLB predstavlja RD Koper
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika bodo v 10. krogu lige NLB gostovali pri RD Koper. Zasedba Luke Žvižeja je po zmagi proti RD Herz Šmartno v zadnjem krogu državnega prvenstva motivirana, da v soboto znova poseže po točkah.

Med pripravami na tekmo tudi ta teden ni šlo brez težav. Trener Luka Žvižej še vedno pogreša kar nekaj igralcev, predvsem pa boli odsotnost kapetana Tadeja Soka, ki je na zadnji tekmi obnovil poškodbo in bo manjkal dalj časa. Ekipa je teden izkoristila za dobro pripravo na tekmeca, ki je po devetih tekmah pri točki več kot Maribor.

Stanje v ekipi ni rožnato. Manjka nekaj igralcev. Na žalost je poškodbo obnovil kapetan Tadej Sok, ekipo pa sta zdesetkali tudi dve odločbi o karanteni. Na treningih je tako manjkalo nekaj igralcev, ampak vseeno smo se zelo dobro pripravili. Tudi ostale ekipe imajo svoje težave s poškodbami. V Koper gremo v boj za novi točki,” pred novim izzivom razmišlja Žvižej.

Koprčane še vedno vodi njihov nekdanji kapetan Uroš Rapotec, tudi v tej sezoni pa je pod njegovo taktirko pred vrati tekmeca najuspešnejši Tine Poklar, prvi strelec lige NLB v zadnjem tekmovalnem letu. Ob Poklarju sta v napadu zelo nevarna še Andraž Makuc in Matevž Žagar.

Koper je dobil zadnje štiri medsebojne tekme, zadnja mariborska zmaga pa datira v sezono 2018/19. Igralci so odločeni, da se to spremeni, zato je pred nami zagotovo zelo napeta tekma.

Koper morda v tej sezoni zares ni v takšni formi kot v prejšnji. Ne glede na to, pa so navkljub svojim težavam, na trenutke pokazali, da so še vedno zelo kakovostna ekipa. Zelo neugodni so doma. Od njih pričakujem maksimalno borbo. Na domačem igrišču ne želi nihče oddajati točk, zato od Kopra pričakujem zelo trdo tekmo. Od nas pa pričakujem, da bomo zdržali vse pritiske in da bomo mi tisti, ki bomo napadali in se ne le branili,” še dodaja trener Maribora.

Obračun v Areni Bonifika je na sporedu v soboto, 20. novembra, ob 18. uri. Za Maribor boste lahko navijali v spletnem prenosu. Gremo Maribor!