You are currently viewing Izjemna predstava za visoko zmago nad Ribnico
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 13. krogu lige NLB sta se v dvorani Tabor merila RK Maribor Branik in RD Riko Ribnica. Maribor je tekmo dobil z 28:20.

Obračun se je začel po naših željah. Maribor je dosegel prva gola na tekmi in v uvodnem delu prvega polčasa uspešno narekoval ritem. Po nekaj izenačenih minutah je razpoloženi Denis Strašek v 11. minuti zaustavil 7-metrovko, naši pa so nato dosegli štiri zaporedne gole in povedli z 9:5. Varovance Luke Žvižeja je v prvem delu krasila sijajna obramba. Ribnica med 11. in 23. minuto ni našla poti do gola, ves prvi del je goste ob živce spravljal tudi izredno razpoloženi Strašek. V napadu je v drugem delu prvega polčasa blestel Izidor Budja, ki je v 26. minuti poskrbel za najvišjo prednost Maribora (12:6). Budja je v finišu prvega polčasa dosegel kar štiri zaporedne gole in ohranjal svojo ekipo pri visoki prednosti. Izid polčasa je bil 14:9. Budja je prvi del sklenil s sedmimi goli, prav toliko obramb je zbral Strašek.

Tudi drugi polčas se je začel po naših željah. Strašek je še naprej pridno zbiral obrambe, njegovi soigralci pa so to izkoriščali na drugi strani igrišča. Rakita je z dvema zaporednima goloma v 38. minuti poskrbel za novo najvišjo prednost na tekmi (18:10). Maribor je tako drugi polčas odprl z delnim izidom 4:1. V 39. minuti je sledila kratka prekinitev. Blagotinšek je v žaru borbe storil prekršek nad našim nekdanjim igralcem Marinom Buneto in si prislužil rdeči karton. Le minuto zatem je Janc po novi obrambi Straška prednost povišal na +9 (19:10). Odlična igra Maribora v obrambi in v napadu se je nadaljevala. Ribnica ni imela odgovora in se v 45. minuti znašla v zaostanku z 11 goli (22:11). Strašek je tudi v zadnji četrtini tekme pridno nabiral obrambe, Maribor pa je mirno ohranjal nasprotnika na varni razliki. V 58. minuti je sledil še jubilej za našega kapetana Tadeja Soka, ki je dosegel svoj 1000. gol v mariborskem dresu. Ob koncu je na semaforju pisalo 28:20.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi goli Mitja Janc, Strašek pa je tekmo končal z 18 obrambami in si prislužil naziv igralca tekme. Pri Ribnici je sedem golov vpisal Brin Cimerman.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Igrali smo točno tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Skoraj 100-odstotno smo izpolnili vse zahteve, ki smo jih dorekli že po sredini tekmi. Seveda je lahko vsaka stvar še boljša, po tekmi je lahko biti pameten, še posebej ko je izzid takšen, kot si ga želiš. Videli smo tisto pravo borbo. Pametno smo igrali v napadu, po dolgem času so bili naši zunanji igralci zelo razpoloženi in ko se to zgodi se obramba odpre in je vse skupaj lažje tudi za preostale igralce.”

Robert Beguš, trener RD Riko Ribnica: “Morda se nam je poznala sredina pokalna tekma. V obračun smo vstopili preveč ležerno. Tega si ne bi smeli dovoliti. Vedeli smo, da bo tekma tudi zaradi naše zmage v sredo težka. Ampak enostavno smo imeli v podzavesti ves čas misel, “saj jih bomo”. Ko se je nasprotnik ‘odlepil’, smo postali nervozni. Priključka nismo več ujeli. Ko je bil zaostanek osem golov, je bila tekma praktično odločeno. Na koncu je odločil učinek vratarja. To je bila največja razlika. Strašek je zbral 18 obramb, naša vratarja pa skupaj osem obramb. To je razlika, ki je odločila.”

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=xrcNhni42CE” width=”680″ title=”RK Maribor Branik – RD Riko Ribnica”]

13. krog lige NLB:
RK Maribor Branik
– RD Riko Ribnica 28:20 (14:9)
Maribor: Milačić, Lorger, Strašek 18; Knez, Planinšek 2, Dosedla, Veselinović, Sok 3, Kovačec, Jerenec 1, Janc 9, Gregorič, Blagotinšek, Budja 7, Hedl, Rakita 6.
Ribnica: Glavan, Meštrić 6, Klarič 2; Levstek, Gorenc, Žagar 2, Ljevar, Ranisavljević 1, Miličević 3, B. Nosan, Cimerman 7, Simić, Pucelj 2, M. Nosan 3, Buneta 2, Begić.