You are currently viewing Pred nami še zadnja tekma v letu 2021
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

S tekmo 13. kroga lige NLB bo RK Maribor Branik v soboto sklenil jesenski del sezone 2021/22. V dvorano Tabor prihaja RD Riko Ribnica, nasprotnik, s katerim so varovanci Luke Žvižeja igrali že v sredo, ko je Ribnica po napeti tekmi slavila v 1/16 finala Pokala Slovenije.

Omenjena tekma, ki se je končala z izidom 25:29, bo vsekakor samo dodaten motiv za našo ekipo, ki je zelo motivirana da leto 2021 sklene z zmago. Varovanci Luke Žvižeja so na 12 tekmah vpisal štiri zmage in enkrat remizirali. Tudi v tej sezoni je z doseganjem golov najbolj razpoložen kapetan Tadej Sok (41 golov), ki je že pozdravil poškodbo in bo tudi tokrat lahko pomagal soigralcem.

Ribnica, ki je pred to sezono pošteno spremenila svojo ekipo, je pod taktirko Roberta Beguša tretja ekipa lige NLB. Ob osmih zmagah in enem remiju, so suhorobarji izgubili vse trikrat. Najnevarnejši posameznik je igralec zunanje vrste Uroš Miličević, ki je svojo kvaliteto dokazal tudi na sredini pokalni tekmi.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “V soboto nas čaka zadnja tekma v tem koledarskem letu. V Maribor znova prihaja ekipa Ribnice, ki smo jo gostili že v sredo na pokalni tekmi. Ta se ni izšla po naših načrtih, v soboto pa bomo poskušali z maksimalno borbenostjo in energijo priti do novih točk.”

Tekma je na sporedu v soboto, 18. decembra, ob 17. uri. Tokrat se vračamo v dvorano Tabor, v lovu na zmago pa bomo vnovič potrebovali vašo podporo. Gremo Maribor!