You are currently viewing V Maribor prihajata Ignjat Nešić in Jan Kovačec
  • Post category:Novice

Vodstvo RK Maribor Branik se je dogovorilo za sodelovanje z izredno nadarjenim srbskim igralcem Ignjatom Nešićem, ki igra na položaju desnega krila. Prav tako je po tehtnem premisleku pri sestavi ekipe prevladalo tudi mnenje, da je potrebna dolgoročna rešitev na položaju srednjega zunanjega, zato se v štajersko prestolnico seli Jan Kovačec.

Beograjčan, ki bo avgusta dopolnil 19 let, velja za enega izmed največjih talentov svoje generacije. Nase je opozarjal že v mlajših selekcijah, leta 2018 pa prvič zaigral za člansko ekipo Partizana. V sezoni 2019/20 je izkušnje nabiral pri Vojvodini iz Novega Sada in Crvenki, lani pa se vrnil v Partizan.

185-cm visoki Nešić je zaradi svoje nadarjenosti od leta 2017 ves čas član različnih selekcij srbske izbrane vrste, v njenem dresu pa si je priigral tudi nekaj individualnih nagrad.

V novi sezoni se bo prvič preizkusil v slovenski ligi NLB, kar je vsekakor velik korak naprej v njegovi karieri.

Ignjat Nešić, RK Maribor Branik: »Prepričan sem, da lahko v Mariboru napredujem in izboljšam svojo igro. Vidim, da je Maribor klub z dobro organizacijo, ki veliko vlaga v razvoj mladih igralcev. Vem, da igram na mestu, ki ga zaseda kapetan, ki je bil na tem položaju v zadnji sezoni najboljši v ligi, a mi to predstavlja samo še dodaten izziv. Hkrati je to priložnost, da se učim od najboljših. Upam, da bom upravičil klubska pričakovanja in da bomo z ekipo dosegali dobre rezultate.«

 


19-letni hrvaški igralec dobro pozna slovensko rokometno sceno. V zadnjih treh letih je bil član MRD Dobova, kjer je v lanski sezoni tudi debitiral v članski konkurenci.

Kovačec je v tej sezoni v ligi NLB zbral 10 tekem in dosegel 22 golov, nase pa zelo opozoril na tekmi 18. kroga z RK Gorenje Velenje, ko se je izkazal s petimi goli.

Zaradi svoje mladosti lahko organizator igre v Mariboru še močno napreduje, klub iz štajerske prestolnice pa je znova dokazal, da budno spremlja vse mlade talente v širši regiji nekdanje skupne države.

Kovačec je z Mariborom podpisal štiriletno pogodbo, z novimi soigralci pa se bo spoznal ob začetku priprav na sezono 2021/22.

Jan Kovačec, RK Maribor Branik: »Že kot kadet sem iz svojega matičnega kluba MRK Zaprešić prestopil v MRD Dobova, kjer sem preživel lepa tri leta in okusil igranje v članskem rokometu. Sledil je klic Maribora, po pogovoru z vodstvom pa sem prepoznal vizijo, ki temelji na delu z mladimi igralci. Zato sem se odločil za ta korak, ki mi bo omogočil, da še dodatno napredujem. Upam, da bom klubu prihodnje leto pomagal v boju za priključek k vrhu slovenske lige.«

Mihael Pisanec, RK Maribor Branik: »Kovačec je igralec, ki je v tej sezoni nekajkrat opozoril nase, v klubu pa smo ocenili, da lahko pri nas močno napreduje in v prihodnje prevzame eno izmed osrednjih vlog v naši ekipi. Jan vsekakor sodi v krog najbolj nadarjenih igralcev v regiji, zato smo veseli, da bo v naslednjih štirih letih igral za Maribor.«