You are currently viewing V Maribor se selita Domen Knez in Leon Gregorič
  • Post category:Novice

Mariborski rokometaši bodo v novi sezoni v slačilnici pozdravili še dva nova obraza. V štajersko prestolnico se selita Domen Knez in Leon Gregorič.

Oba prihajata iz celjske rokometne akademije in sta v prejšnji sezoni v mladinski ekipi igrala pod taktirko našega trenerja Luke Žvižeja.

Knez je izjemno visoki (198 cm) levi zunanji igralec, ki ga ob dobrem strelu z razdalje odlikuje odlična igra v obrambi. 19-letnik je v zadnji sezoni v konkurenci mladincev na 12 tekmah dosegel 19 golov. V ligi NLB je debitiral v sezoni 2019/2020, ko je v 12. krogu zaigral na domači tekmi z Izolo.

Gregorič bo okrepil mesto na položaju krožnega napadalca. 18-letnik je do sezone 2017/18 igral za domačo Sevnico, nato pa prestopil v Celje. V zadnji sezoni je v mladinski ligi dokazal svoje kvalitete in na 12 tekmah dosegel 43 golov.

Domen Knez, RK Maribor Branik: »Prihoda v Maribor se zelo veselim. Pri odločitvi za selitev je pretehtala želja po dokazovanju in nabiranju izkušenj. Menim, da je Maribor odličen klub za rast mladih igralcev, kot sem jaz. V naslednji sezoni pričakujem, da bom s trdim delom in vztrajnostjo pomagal ekipi, da zasede čim višje mesto v prvi slovenski ligi. Ker trenerja in nekaj bodočih soigralcev že poznam, verjamem, da se bom hitro vklopil v ekipo in izpolnil pričakovanja kluba.«

Leon Gregorič, RK Maribor Branik: »Rk Maribor mi je ponudil priložnost zaigrati v prvi ligi, želel sem narediti stopničko višje v svoji karieri in mislim, da so v Mariboru odlični pogoji za napredovanje. Maribor gradi na mladi čvrsti ekipi z nekaj izkušenimi igralci. Vsi fantje smo željni dokazovanja in dobrih predstav. Želja oziroma cilj je sredina lestvice, sedaj moramo le počakati pričetek sezone in bomo videli, kam lahko sežemo.«