You are currently viewing Borbena predstava za zmago na sosedskem derbiju v Ormožu
NBlagovic
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 24. krogu lige NLB slavil v Ormožu. Varovanci Luke Žvižeja so v dvorani Hardek zmagali s 25:29.

Maribor je obračun odprl sanjsko. S hitrimi goli Kovačeca, Rakite in Kneza je povedel s 3:0, ob pomoči vratarja Lorgerja in izvrstne obrambe, pa prvi gol prejel šele v sedmi minuti, ko je na semaforju pisalo 1:4. V nadaljevanju prvega polčasa je naša ekipa zadržala visok nivo igre na obeh polovicah igrišča. Lorger je pridno zbiral obrambe, njegovi soigralci pa so v napadu izkoriščali priložnosti. Košec je v 19. minuti zadel za 5:12, Budja pa je z dvema zaporednima goloma v 21. in 22. minuti poskrbel za vodstvo s 6:14. Gostitelji so se do odmora približali, tako da se je prvi polčas končal z izidom 11:15.

Začetek drugega polčasa je pripadel Ormožu. Domačini so dosegli prve tri gole in se nevarno približali. Kar nekaj časa so pretili in zaostajali za vsega en gol, naši pa niso podlegli pritisku in ob glasnem navijanju domačih navijačev vseeno znova našli igro iz prvega polčasa ter si priigrali lepo prednost. Med 42. in 47. minuto smo poskrbeli za delni izid 3:0. Jerenec je zadel za 17:22 v zadnjem delu srečanja pa smo prednost mirno ohranili in se razveselili zmage. Končni izid sosedskega derbija je bil 25:29.

Prvi strelec Maribora je bil z osmimi goli Izidor Budja, vratar Gregor Lorger se je izkazal s 16 obrambami. Pri Ormožu so po šest golov vpisali Čudič, Ćirović in Kosi.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Za nami je prava tekma in pravi derbi v vsakem pomenu besede – vzdušje v dvorani, borba obeh ekip. Držali smo se dogovorov, bili pravi in še enkrat pokazali karakter. Odigrali smo na visokem nivoju, v ključnih trenutkih, ko se nam je zgodil padec, smo ostali zbrani in odigrali do konca. Naš cilj je bil, da tekmo dobimo in ob vseh težavah, ki smo jih imeli, tudi obema izključitvama, smo uspeli do konca zadržati vodstvo in priti do zmage na težkem gostovanju v Ormožu.”

24. krog lige NLB:
RK Jeruzalem Ormož – RK Maribor Branik 25:29 (11:15)
Ormož: Sledar 5, Balent 2; Čudič 6, Ćirović 6, Kos 6, Žuran 3, Bogadi 2, Škrinjar 1, Šulek 1, Mlač Černe 0, Voljč 0, Pungartnik 0, Pandev 0, G. Hebar 0, M. Hebar 0, Fergola 0.
Maribor: Strašek 2, Lorger 16; Košec 4, Veselinović 0, Hedl 0, Sok 3, Jerenec 2, Janc 4, Blagotinšek 1, Rakita 1, Razgor 1, Budja 8, Dosedla 0, Knez 2, Kovačec 2, Gregorič 1.