You are currently viewing Srečno prispeli na Ferske otoke, prva tekma v petek
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Rokometaše mariborskega Branika ta teden čakata obe tekmi 2. kroga tekmovanja EHF Challenge Cup. Vijoličasti se bodo na Ferskih otokih pomerili z zasedbo H71.

Ekipa se je na dolgo potovanje odpravila v noči na četrtek in nato v popoldanskih urah prispela na Ferske otoke. Časa za aklimatizacijo ne bo veliko, saj je prvi obračun na sporedu že v petek, drugi pa v nedeljo. Varovanci Marka Šibile bodo danes opravili večerni trening in nato do jutri sklenili s pripravo na prvi obračun s fersko ekipo.

Mislim, da je za našo mlado ekipo to zelo lepa izkušnja. V slačilnici imamo sicer tudi nekaj igralcev, ki že imajo izkušnje z evropskih tekem – tukaj bi predvsem omenil Tadeja Soka, Nikolo Špelića in tudi Adriana Miličevića, ki je lani igral za Metalurg. Ostali bodo na Ferskih otokih doživeli ognjeni krst, vsi v strokovni ekipi pa bomo fante pripravili tako, da ne bo dodatnega pritiska in da bodo tekmo vzeli kot vsako drugo. Fantje so dobro razpoloženi, so v dobri formi, zato ti dve tekmi pričakujemo z optimizmom,” pred prvim evropskim obračunom v sezoni 2019/2020 razmišlja Šibila.

RK Maribor Branik
RK Maribor Branik

Zbiranje informacij o nasprotniku, ki ga je Mariboru namenil julijski žreb Evropske rokometne zveze, je bilo zelo zahtevno. Kljub temu je trenerska ekipa pridobila kar nekaj informacij in fante tudi s pomočjo videoposnetka pripravila na aktualne prvake Ferskih otokov.

RK Maribor Branik
RK Maribor Branik

Veliko informacij o rokometu s Ferskih otokov ni. Vseeno smo uspeli iz različnih virov priti do najbolj bistvenih informacij. Za zanimivost lahko dodamo, da so Ferski otoki letos na odprtem evropskem kadetskem prvenstvu na Švedskem osvojili zlato medaljo, premagali so vse reprezentance – med drugim tudi Špance, Madžare in v finalu Švede. Gre za zelo močno generacijo, v kateri je blestel srednji zunanji igralec Ellia Ellefsen A Skipagotu, ki je letos postal tudi član ekipe H71 in zdaj tudi v članski kategoriji kaže odlične predstave. Nanj bomo morali biti kljub mladosti posebej pozorni, saj tudi naziv MVP-ja na omenjenem prvenstvu pomeni, da je kakovosten igralec. Na Ferskih otokih je rokomet po danskem zgledu izjemno popularen, dvorana bo zagotovo polna, kar bo nekoliko otežilo našo nalogo. Za zasedbo H71 je sicer v tej sezoni že nekaj pomembnih tekem in prav zaradi tega smo lahko pridobili tudi relevanten videoposnetek, ki nam je še nekoliko bolj razkril njihov stil igre,” še dodaja trener Maribora, ki poudarja, da bo ekipa naredila vse za napredovanje.

RK Maribor Branik
RK Maribor Branik

Tekmi bo gostila prestolnica Ferskih otokov Torshavn, ki je z le 20 tisoč prebivalci znana tudi kot najmanjša prestolnica na svetu. Konec tedna bo za Torshavn poseben, saj bo zasedba H71 debitirala v evropskih tekmovanjih. Za našo ekipo bo to sedma sezona v evropskih pokalih, jasen cilj pa je napredovanje v 3. krog.