You are currently viewing Izboljšati igro v obrambi
  • Post category:Novice

Pred rokometaši mariborskega Branika je prvi vrhunec nadaljevanja prvenstva. V domačem Taboru jih namreč čaka neposreden obračun za trenutno 3. mesto na lestvici z moštvom velenjskega Gorenja.

Tako Mariborčani kot Velenjčani so v uvodnem krogu nadaljevanja prvenstva doživeli poraz, a to proti višje postavljenima moštvoma na prvoligaški lestvici. Rokometaši Gorenja so doma klonili proti vodilnemu Celju, vijoličasti rokometaši pa na gostovanju pri Ribnici. Želja po novih prepotrebnih točkah je tako velika, a bo potrebno določene zadeve v igri popraviti. »Predvsem bomo morali bolje zaigrati v obrambi. Ta v Ribnici ni bila na pravem nivoju, saj ob premalo borbenem pristopu nismo imeli niti ene izključitve. Imamo dobro obrambno linijo, samo treba bo biti bolj odločen in agresiven. Če nam bo to uspelo, bo nam lažje v napadu.« je dejal organizator igre pri RK Maribor Branik, Matija Golik, ki je imel na gostovanju v Kopru podporo skupine prijateljev iz domače Rijeke. Sam je mnenja, da je igralcem precej lažje, ko vidijo številno podporo s tribun. »Če bi nas v Tabor na tekmo z Gorenjem prišla spodbujati vsaj polovica ljudi kot na tekmi s Celjem bi bilo odlično. Jaz verjamem, da imajo Mariborčani radi rokomet in da so jih naši rezultati v prvi polovici sezone pritegnili. Želim si, da bi s skupnimi močmi prišli do, za nas, pomembne zmage. Mi bomo vsekakor naredili vse, da obe točki ostaneta doma.« je zaključil 25-letni Hrvat v vijoličastem dresu, Matija Golik.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Gorenje Velenje se bo v soboto 9. februarja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 20.30.