You are currently viewing Izkoristi prednost domačega terena
  • Post category:Novice

Mariborski Tabor bo v soboto 9. februarja prizorišče rokometnega spektakla. V neposrednem obračunu za trenutno 3. mesto Lige NLB se bodo pomerili rokometaši mariborskega Branika in velenjskega Gorenja.

Po uvodnem gostovanju drugega dela sezone v Ribnici, kjer so vijoličasti rokometaši doživeli tesen poraz, jih v domačem Taboru čaka obračun proti RK Gorenje Velenje. Motivacije pred sobotnim obračunom ne manjka, saj bi se Mariborčani ob morebitni zmagi izenačili z Velenjčani na trenutno 3. mestu prvoligaške lestvice. »Z veliko nestrpnostjo pričakujemo obračun z Gorenjem. Menim, da smo kljub porazu v Ribnici v dobri formi in da imamo lepo priložnost za velik korak k uvrstitvi v končnico za prvaka. Na dosedanjih obračunih z moštvi, ki so točkovno pred nami, smo dokazali, da smo lahko enakovredni tekmeci. Ne na zadnje tudi na prvem medsebojnem obračunu z Velenjčani na njihovem domačem parketu, kjer smo sicer izgubili, a smo skoraj dve tretjini srečanja držali korak z njimi. Tokrat igramo v domačem Taboru in ob številni podpori gledalcev s tribun bi nam lahko uspelo.« je dejal trenutno prvi strelec RK Maribor Branik in estonski reprezentant Andris Celminš.

Slednji je bil eden pomembnih mož na prvem medsebojnem srečanju proti Velenju, kjer je začel kariero v Sloveniji. V primerjavi s takratnim srečanjem meni, da bo potrebno izničiti določene napake in z dobro obrambo načeti nasprotnika. »Obstaja rek, da se tekme dobivajo v napadu, prvenstvo pa v obrambi. To po mojem še kako drži. Imamo dobro moštvo z dobrimi in fizično močnimi igralci ter dobrima vratarjema, kar moramo izkoristi za igro v obrambi. Če bomo odigrali povezano in osredotočeno skozi vso srečanje, uspeh ne bi smel izostati. Vsekakor pa je tudi nato v napadu potrebno odigrati preudarno in z visokim odstotkom realizacije, seveda pa v prvi vrsti skušati doseči čim več lahkih golov iz protinapadov.« je pred sobotnim obračunom z velenjskim Gorenjem ob 20.30 v mariborski Dvorani Tabor dodal Celminš.