You are currently viewing V sredo boj za napredovanje v Pokalu Slovenije
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Do konca zimskega premora nas ločita še dve tekmi, obe z RD Riko Ribnica. Sreda prinaša obračun 1/16 finala Pokala Slovenije, obračun bo potekal v dvorani Lukna.

Ekipa se je takoj po zadnji preizkušnji osredotočila na zadnja izziva v letu 2021. V štajersko prestolnico bo dvakrat v enem tednu prišla tretja ekipa lige NLB, ki je v tej sezoni v državnem prventsvu osvojila 17 točk in za vodilnim Celjem zaostaja za šest točk.

Trener Ribnice je Robert Beguš, ki lahko računa na zelo kakovosten kader. Najboljši posameznik v napadu je Uroš Miličević, ki je na 12 tekmah lige NLB vpisal 68 golov, zelo nevarna sta tudi Jan Pucelj (62 golov) in Žan Žagar (52 golov).

Ribnica je na zadnjih petih tekmah le enkrat izgubila in v tem nizu prišla do velike točke na gostovanju v Trebnjem. Zadnji dve medsebojni tekmi sta se končali z zmago Maribora, ki bo tudi v sredo in soboto naredil vse, da bi se po zvoku sirene obakrat veselili.

Za napoved tekme je tokrat poskrbel Nejc Planinšek: “Proti Ribnici želimo popraviti slab vtis iz tekme proti Slovanu, kjer napad ni in ni stekel. Pokal je nova priložnost, kjer se lahko dokažemo in če bomo igrali strpno ter izkoristili luknje v obrambi Ribnice, ki je letos v veliko boljši formi kot lani, tudi napredujemo v naslednji krog. V vsakem primeru pa bo borba v obrambi na prvem mestu.”

Tekma v dvorani Lukna je na sporedu v sredo, 15. decembra, ob 20.15.