You are currently viewing Za konec leta velika zmaga nad Krko
  • Post category:Novice

V 13. krogu lige NLB je RK Maribor Branik gostil MRK Krko in prišel do prve domače zmage v tej sezoni. Napeta tekma se je po izjemno borbeni predstavi naših fantov končala z izidom 26:25.

Tekmo so s tremi zaporednimi goli sicer odprli gostje, a se je njihov nalet zgodaj končal. Naša ekipa je v napadu zaigrala konkretneje in se v 12. minuti dokopala do izenačenja (5:5). Do konca prvega dela prvega polčasa je sledil še preobrat. Za naše prvo vodstvo na tekmi je v 14. minuti zadel Jan Kovačec. Sledile so odlične minute tako v napadu kot v obrambi. V 19. minuti smo vidli z 9:6, v 21. pa z 10:7. V finišu prvega polčasa je Krka našla svojo igro in se dokopala do izenačenja. Ob premoru je na semaforju pisalo 12:12.

Začetek drugega polčasa je nakazal, da bo boj za točke oster in da bo odločala vsaka napaka. Maribor je ritem narekoval do izida 16:16, med 37. in 52. minuto pa so bili v boljšem položaju gostje. V vratih Krke je v ves čas obrambe zbiral Jure Blaževič, a to naših fantov ni vrglo z ritma. V odlični dnevni formi je igral Teo Jezernik, ki je v 52. minuti izid poravnal na 22:22, v drugem delu pa je izstopal tudi Nejc Planinšek, ki je tekmo končal s šestimi goli, nekaj zelo pomembnih pa je dosegel v ključnih trenutkih. V zadnjih minutah je Maribor najprej povedel s 25:23, a se Krka ni želela predati, odločilna akcija pa je sledila v 60. minuti, ko je asistenco Izidora Budje vnovčil Matic Košec in zapečatil zmago Maribora, ki je na koncu slavil s 26:25.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi goli Teo Jezernik, ki je bil izbran za igralca tekme. Pri Krki sta po pet golov vpisala Majstorović in Knavs.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Danes smo preizkusili nekaj novega. S fanti smo se za spremembe dogovorili pred zadnjo tekmo v tem letu. Igrali smo proti zelo neugodnemu nasprotniku. Mislim, da smo danes zasluženo zmagali. Zaslužili smo si dve točki, ki sta še kako potrebni. Premagali nismo samo nasprotnika, ampak še koga. Čestitke fantom, ki so si to zaslužili. Zdaj jih čaka počitek, v novem letu pa gremo hitro z delom naprej. Potrebovali smo takšno tekmo in ti dve točki. Verjamem, da nam bo to dalo še nekaj dodatne motivacije v boju za točke v spomladanskem delu.”

Teo Jezernik, igralec tekme, RK Maribor Branik: “Začeli smo dokaj slabo, a smo se z nekaj obrambami in hitrimi goli vrnili. Mislim, da smo narekovali svoj ritem tekme. Krki nismo pustili, da bi igrala svojo igro. Na koncu smo zasluženo zmagali. Čestital bi tudi Krki in vsem gledalcem, ki so nas prišli danes podpret. Upam, da jih bo na naslednjih tekmah še več.”

13. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – MRK Krka 26:25 (12:12)
Maribor: Zupančič, Strašek 1, Lorger 10; Planinšek 6, Jezernik 9, Sok 1, Kovačec 1, Jerenec 1, Košec 2, Gregorič 1, Kačičnik, Budja 2, Razgor 1, Hedl, Grobelnik 2.
Krka: Brajer 1, Blaževič 16; Bradeško 3, Avsec 4, Majstorović 5, Grojzdek, Škrinjar, Knavs 5, Vukić 2, Lončar 1, Nosan 1, Kukman 3, Ernestl, Matko 1.