You are currently viewing Za nami je uspešna polovica priprav
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika že tri tedne zavzeto nabirajo moči in se uigravajo pred novo sezono. V nadaljevanju priprav še več poudarka na tekmovalnem ritmu.

Dvorana Tabor je v zadnjih treh tednih postala drugi dom vijoličastim rokometašem. Slednji dvakrat dnevno in tudi ob vikendih zavzeto delajo z namenom novo sezono pričeti čim bolje  pripravljeni. »Menim, da smo cilje, ki smo si jih zadali za to prvo polovico pripravljalnega obdobja, izpolnili. Med seboj smo se dodobra spoznali ter se povezali v smislu tako kondicijske kot tehnično-taktične priprave. Nekaj je novih igralcev, ki jih je potrebno še dodatno uigrati in za enkrat lahko izrečem same pozitivne stvari glede tega. Odigrali smo tudi nekaj tekem na katerih pa rezultat ni bil v ospredju. Kljub temu smo v določenih trenutkih prikazali zelo všečno igro, veseli pa tudi dejstvo da za enkrat nimamo težav s poškodbami.« je dejal trener mariborskih rokometašev Marko Šibila, ki dodaja da so že poskušali v dobršnem delu vzpostaviti model igre za prihodnjo sezono. »V tej smeri mislimo zadevo tudi nadaljevati in nadgrajevati. Moštvo smo skušali dodatno okrepiti in ji morda dodati kar ji je v zadnji sezoni manjkalo. Vsi igralci, ki so prišli, so upravičili svoj prihod ter z veliko pozitivne energije in zavzetostjo zagotovo že prispevali določeno dodano vrednost. Zaradi vsega naštetega menim, da bomo v tej sezoni bolj kakovostni kot smo bili  v minuli sezoni.«

Veseli pa tudi dejstvo, da je na treningih prisotno tudi kar nekaj igralcev iz mladinskega in celo kadetskega moštva. »Izredno smo zadovoljni, da premoremo kar nekaj talentiranih fantov, ki se lahko priključijo delu prve ekipe. Že v tej sezoni resno računamo na Izidorja Budjo, ki se trenutno s kadetsko reprezentanco Slovenije mudi na Evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Po prihodu s prvenstva se nam bo priključil in bo imel tudi kar vidno vlogo v naši igri. Hkrati pa poskušamo motivirati ostale fante, da bi se v prihodnje še bolj aktivno vključevali v člansko moštvo.« je zaključil Šibila.