You are currently viewing Ribnica v drugem polčasu do preobrata in zmage
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik se je v 1/16 finala meril z RD Riko Ribnica. Gostje so v Lukni slavili s 25:29.

Pred začetkom srečanja odlična novica, kapetan Tadej Sok je okreval po poškodbi in tekmo začel od začetka. Uvodne minute so zaznamovale napake v napadu enih in drugih, dobro sta bila razpoložena oba vratarja. Predvsem naš Denis Strašek je v prvem polčasu zares blestel. Zavoljo njegovih odličnih reakcij smo v 11. minuti povedli za tri gole (5:2), v 17. minuti pa še povišali prednost na 9:5. Ribnica se je nato v 26. minuti približala na 13:11, zato je Luka Žvižej reagiral z minuto odmora. Takoj po njej je strelski post Maribora prekinil Izidor Budja in znova poskrbel za tri gole prednosti (14:11). V finišu polčasa pa nekaj težkih minut. Dve izključitvi sta uničili ritem in gostje so ob zvoku sirene prišli do izenačenja. Ob odmoru je na semaforju pisalo 14:14.

V prvih 10 minutah nadaljevanja so naši najprej znova povedli za tri gole (18:15), a se je Ribnica hitro vrnila in v 42. minuti prišla celo do preobrata. S tremi goli zapored se je v tem obdobju pri gostih izkazal Uroš Miličevič (18:19). Žvižej je pametno odreagiral z minuto odmora, a so gostje v 44. minuti prek Cimermana prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti (19:21). V napadu na začetku zadnje četrtine tekme nikakor ni steklo in Ribnica je prednost povišala na +4. V 52. minuti pa prava drama v Lukni. Simić se je po protinapadu zaletel v našega vratarja Straška in po scenah, ki ne sodijo na rokometna igrišča sta sodnika izključila Simona Razgorja (modri karton) in Simića (rdeči karton). Podeljenih je bilo še nekaj dodatnih kazni. Naši so nadaljevali s petimi na igrišču, pri Ribnici sta bila izključena dva igralca. V končnici so gostje zadržali prednost in na koncu slavili s 25:29.

Prvi strelec tekme je bil z osmimi goli član Ribnice Uroš Miličević. Pri Mariboru je šest golov dosegel kapetan Sok.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Težko je reči, kaj je na koncu odločilo. Ribnica ima veliko izkušenih igralcev, ki znajo izkoristiti vsako tako priložnost. Gostje so izkoristili črne minute proti koncu polčasa. Mi smo sicer prihajali do situacij, a naši streli s čistih pozicij niso bili najboljši. Hitro nas čaka povratna tekma v ligi. Potrudili se bomo, da popravimo napake in da v soboto krenemo na zmago.”

Tadej Sok, RK Maribor Branik: “Poškodba je zdaj preteklost. Pred sobotno tekmo moramo analizirati, kje smo danes delali napake, se iz tega nekaj naučiti in to izkoristiti. Morda je tekma v soboto za naš še pomembnejša kot ta danes in jaz verjamem, da se bomo v soboto veselili mi.”

1/16 finala Pokala Slovenije:
RK Maribor Branik – RD Riko Ribnica 25:29 (14:14)
Maribor: Lorger, Strašek; Knez, Planinšek 4, Dosedla, Veselinović, Sok 6, Kovačec, Jerenec, Janc 5, Gregorič 1, Blagotinšek 1, Budja 5, Razgor 3, Hedl, Rakita.
Ribnica: Meštrić, Klarič; Levstek 1, Gorenc, Žagar 1, Ljevar, Ranisavljević 1, Miličević 8, B. Nosan 5, Cimerman 5, Simić 2, Pucelj, M. Nosan 1, Buneta 5, Begić.