You are currently viewing Naložba za prihodnost – Jure Hedl podpisal štiriletno pogodbo
  • Post category:Novice

Ob gradnji ekipe za sezono 2020/2021 se vodstvo RK Maribor Branik še naprej posveča tudi vključevanju domačih fantov v člansko ekipo.

Eden bolj nadarjenih domačih igralcev je vsekakor Jure Hedl, ki je v dresu članske ekipe debitiral 26. maja 2019 na tekmi s Koprom, v pretekli sezoni pa izkušnje nabiral v 2. državni ligi, kjer je zastopal člansko ekipo RK Pomurje.

Hedl, ki se najbolje znajde na položaju srednjega zunanjega igralca, je v pretekli sezoni v dresu Pomurja na devetih tekmah dosegel kar 39 golov, v dresu mladinske ekipe Maribora pa v 1. mladinski ligi na 9 tekmah vpisal 30 golov.

19-letnik, ki bo 27. novembra letos praznoval 20. rojstni dan, je z Mariborom podpisal štiriletno pogodbo, klubsko vodstvo pa s tem ostaja zvesto načrtom in obljubam, da bodo v prihodnosti v mariborski dvorani Tabor navduševali tudi domači fantje.

Jure Hedl, RK Maribor Branik: Vesel sem in v čast mi je, da so mi v domačem klubu ponudili možnost igranja na najvišjem nivoju rokometa v Sloveniji. Upam in tudi moj cilj je, da upravičim zaupanje vodstva in trenerja, hkrati pa je seveda moj cilj, da zmagamo na vsaki tekmi in da se bomo borili za najvišja mesta. V prihodnosti bi rad z Mariborom prišel med najboljše tri ekipe v Ligi NLB in zaigral v Evropi.

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik: “Vedno poudarjamo, da si želimo v člansko ekipo vključiti domače fante, ki so zelo nadarjeni. Jure Hedl je eden izmed bolj nadarjenih, zato smo veseli, da bo v domačem klubu iskal priložnost, da se dokaže. Prepričani smo, da bo upravičil naše zaupanje in da bo hitro postal pomemben član ekipe.”