You are currently viewing Tesen poraz na gostovanju pri Slovanu
  • Post category:Novice

V 12. krogu lige NLB se je naša ekipa odpravila na gostovanje v prestolnico, kjer je RD LL Grosist Slovan dobil napeto tekmo, ki se je končala z izidom 23:21.

Za varovance Luke Žvižeja je to bila druga tekma v tem tednu. Začetek je bil pričakovano izenačen, odločilne minute prvega polčasa pa so sledile po 8. minuti, ko sta sodnika za dve minuti izključila Planinška. Gostitelji so ti izkoristili in v 9. minuti vodili s 6:3. Naši so se sicer ekspresno pobrali in v 14. minuti prek Razgorja izenačili (6:6), nato pa je Slovan do konca prvega dela ves čas vodil. Ob odmoru je na semaforju pisalo 13:12.

Tudi drugi polčas je bil zelo napet. Janc je v 42. minuti poskrbel za vodstvo Maribora s 14:15, v naslednjih minutah pa sta oba vratarja vpisala nekaj pomembnih obramb. Na koncu so bili žal gostitelji tisti, ki so obrambe bolje izkoristili in v 49. minuti povedli s 17:15. Kotar je v 55. minuti zadel za 20:17, a se je Maribor še enkrat pobral. Janc in Razgor sta nas dvakrat približala na gol zaostanka, energije in časa za preobrat pa je zmanjkalo.

Mitja Janc je bil s šestimi goli prvi strelec Maribora, prav toliko golov je v dresu Slovana zmogel Aleksa Tufegdžić.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Današnja tekma se na žalost ni izšla po naših načrtih. Večji del tekme smo zaostajali, a nato pa proti koncu tekme ujeli nasprotnika in imeli priložnost. V ključnih trenutkih je žal znova sledila nezbranost in priložnosti nismo izkoristili. Domov se žal vračamo brez točk.”

Mitja Janc (Maribor Branik): “Tekmo smo začeli nervozno, v napadu smo delali napake, žoga ni krožila tako kot bi morala, nismo prihajali do lahkih zadetkov. Zaradi tega smo imeli tudi težave v obrambi. V drugem polčasu smo se vrnili in bili izenačeni, potem pa ponovno napake, ki so nas na koncu stale dveh točk.”

Žiga Stopar ( Slovan): “Obrambno smo postavili zid, čez katerega so nasprotniki težko prišli, niso zmogli izdelati kakovostne akcije, ter težko prihajali do zadetkov. Obrambno je danes bilo izvrstno, če tako nadaljujemo lahko v naslednjih tekmah dosežemo ugodne rezultate.”

12. krog lige NLB:
RD LL Grosist Slovan
– RK Maribor Branik 23:21 (13:12)
Slovan:
Maribor: Lorger, Strašek; Knez, Planinšek 3, Dosedla, Veselinović 4, Sok 1, Kovačec, Jerenec, Janc 6, Gregorič, Blagotinšek 1, Budja 1, Razgor 4, Hedl, Rakita 1.