You are currently viewing Izredno napet sosedski derbi se je končal z remijem
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 11. krogu lige NLB smo v dvorani Tabor pospremili sosedski derbi med RK Maribor Branik in RK Jeruzalem Ormož, ki se je končal s 30:30.

Začetek prvega polčasa je postregel z izenačeno predstavo. Prvi gol na tekmi je v tretji minuti dosegel Maribor, nato pa so sledili uspešnejši napadi Ormoža. Gostje so v sedmi minuti povedli z 2:4 in prednosti celoten polčas niso izpustili iz rok. Nekajkrat so povedli s tremi goli prednosti, a so se naši vselej hitro približali. V zaključku prvega dela je pri izidu 12:13 dišalo celo po izenačenju, a so gostje do odmora zadržali prednost in ob zvoku sirene po 30 minutah vodili s 13:15.

Prvi del drugega polčasa je bil povsem v znamenju Maribora. V 35. minuti je Blagotinšek izenačil (16:16), nato pa je z dvema hitrima goloma za vodstvo z 18:16 poskrbel Kovačec. V 38. minuti je Maribor vodil z 20:17, najvišja prednost v tem delu igre pa je znašala +4 (22:18). Ormož se je v zadnji četrtini obračuna pobral in ekspresno vrnil v tekmo. Mlač Černe je v 48. minuti izid poravnal na 24:24 in napovedal napeto končnico. Ormož je nato povedel z golom prednosti, kar pa naše ekipe ni zmedlo. Rakita je v 52. minuti zadel za 27:25 in gostujočega stratega prisilil v zadnjo minuto odmora. Zadnje minute so bile izredno napete. Varovanci Luke Žvižeja so v obrambi garali in bili v napadu dovolj zbrani, da so v 55. minuti držali prednost dveh golov (29:27), a se je Ormož po 7-metrovki Čudiča znova približal na vsega gol zaostanka. Navkljub igri z igralcem več v napadu so gostje v 57. minuti kaznovali našo napako in po protinapadu izenačili. S hitrim golom je za novo vodstvo poskrbel Budja, a se je Ormož znova pobral. Čudič je zadel za izenačenje, gostje pa so po mariborski napaki v napadu dobili celo napad za zmago, a ga na srečo niso izkoristili. Ostalo je pri 30:30.

Naš najboljši strelec je bil tokrat Izidor Budja (7 golov), pri gostih pa se je najbolj izkazal Martin Hebar (8 golov), ki je bil tudi igralec tekme.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Po tekmi imamo vsekakor mešane občutke. Danes je bilo vse mogoče. Bili smo v zaostanku in naredili preobrat, ki ga nismo znali izkoristiti. Igrali smo gol za gol, na koncu pa naredili neko napako, ki nas je stala točke. Ne moremo pa biti preveč nezadovoljni, ena točka je ostala doma. Pomembno je, da na koncu nismo izgubili. Vemo, na čemu še moramo delati, pomembno pa bo, da se hitro poberemo, saj nas že v soboto čaka nova tekma.”

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož: “Tekmo moramo zanalizirati, ampak mislim, da smo na koncu videli zasluženo delitev točk. Obe ekipi sta kazali željo in prikazali dobro in zanimivo tekmo za publiko. V soboto nas čaka nova tekma, zato se je že potrebno ozreti naprej. Po Evropi smo se konec koncev dobro pobrali. Sam sem se bal te današnje tekme, zato sem s točko zadovoljen.”

11. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Jeruzalem Ormož 30:30 (13:15)
Maribor: Milačić, Lorger 5, Strašek 3; Knez 3, Planinšek 4, Dosedla, Veselinović, Sok, Kovačec 6, Jerenec, Gregorič 1, Blagotinšek 3, Budja 7, Razgor 4, Hedl, Rakita 2.
Ormož: Skledar, Balent; Mlač Černe 1, Bogadi 3, Čudič 4, Voljč, Fergola, Žuran 7, Hebar G., Hebar M. 8, Šulek 3, Pandev, Krabonja 3, Ćirović.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fzEkL5Jqw5c” width=”680″ title=”RK Maribor Branik – RK Jeruzalem Ormož”]