You are currently viewing Po napeti končnici v Dobovi do pomembne zmage
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 19. krogu lige NLB slavili v Dobovi in se razveselili osme zmage v sezoni (19:23).

Varovanci Luke Žvižeja so imeli v prvih štirih minutah nekaj težav v napadu, a se v nadaljevanju hitro sprostili. Na začetku tekme je dobro dnevno formo napovedal vratar Denis Strašek, kar je Maribor s pridom izkoristil in v 15. minuti po golu kapetana Tadeja Soka povedel s 5:6. Sok je dve minuti zatem poskrbel za dva gola prednosti, v finišu prvega polčasa pa so bili gostitelji nekoliko bolj zbrani in na odmor odšli z golom prednosti (12:11).

Začetek drugega polčasa je znova zaznamoval vratar Strašek, Maribor pa je za nov preobrat poskrbel tik pred začetkom zadnjih 15 minut tekme. Matic Košec je v 47. minuti zadel za 14:16, do končnice pa je prednost narasla na tri gole. Dobova se ni predala in se s hitrima goloma Šukića ter Nešića vrnila (18:19). Luka Žvižej je v 56. minuti odlično odreagiral z minuto odmora, po kateri je Maribor dokončal delo in si priigral pomembno zmago. Končni izid je v 60. minuti postavil Filip Jerenec (19:23), za piko na i uspešnemu večeru pa se je z ubranjeno sedemetrovko izkazal še Gregor Lorger.

Prvi strelec Maribora je bil s petimi goli Tadej Sok, na drugi strani je sedem golov vpisal Klemen Mlakar. Strašek je tekmo končal s 14 obrambami, kar je zadoščalo za izjemno 48-odstotno uspešnost.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Razburljiva se je na koncu izšla po naših načrtih. Vedeli smo, da prihajamo v Dobovo, kjer je Dobova zelo neugodna ekipa, vedno se borijo do konca. Obojni smo imeli cilj osvojiti dve točki, mi smo bili na koncu bolj zbrani, smo zadovoljni z izkupičkom, saj se domov vračamo z dvema točkama.”

19. krog lige NLB:
RK Dobova – RK Maribor Branik 19:23 (12:11)
Dobova: Husejnović 1, Blaževič 5; Mlakar 7, Nešić 4, Šukić 3, Dragan 3, Šafranko 1, Glogovšek 1, Kozolić, Abramović, Mijušković, Ferenčak, Rantah, Kamnikar, Luzar, Kučič.
Maribor: Strašek 11, Lorger 2; Sok 5, Jerenec 4, Knez 3, Razgor 3, Košec 2, Rakita 2, Veselinović 2, Blagotinšek 1, Kovačec 1, Hedl, Dosedla, Budja, Gregorič, Janc.